Звездите на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски 20 години заедно на сцена

8605
Звездите на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски 20 години заедно на сцена
Снимка: Национален музикален театър

На 8-ми декември звездите на Националния музикален театър Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски отбелязват 20 години заедно на сцената. Любимата оперетна двойка излиза на сцената в постановката „Българи от старо време” като дуета Иван и Янка. Това е един от дуетите, с който Тупарова и Мутафчийски се превръщат в любимци на публиката. На 8-ми декември Александър Мутафчийски ще изпълни за първи път любимата си роля на ратая Иван в постановка, на която той е режисьор.

"Българи от старо време" от Асен Карастоянов е определяна като най-любимата българска оперета. Тя е написана специално за Музикалния театър, на чиято сцена се поставя за осми път. Възрожденски колорит и стилизиран фолклор ще видят зрителите в постановката на Националния музикален театър. Спектакълът показва с добросърдечна ирония семейната идилия и романтика на патриархалния българин.

Целта на постановъчния екип е била да погледне с добродушна усмивка на нашите предци от онова време без да ги съди или да им се се присмива. Режисьорът на спектакъла Александър Мутафчийски, който е и солист на Националния музикален театър, споделя: „Поглеждайки с очите вече на режисьор, аз се помъчих да си отговоря на въпроса: С какво „Българи от старо време“ ни провокират в наши дни? И как, без да се правят преднамерени сценични препратки към съвремието ни, същият въпрос да развълнува и публиката в салона”.

За първи път след премиерата на оперетата през април режисьорът Александър Мутафчийски излиза на сцената като актьор заедно със своята дуетна половинка Катерина Тупарова. Така те ще отбележат 20 ГОДИНИ ЗАЕДНО НА СЦЕНАТА.

Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски се срещат за първи път през 1998 г. в спектакъла на Националния музикален театър „Циганска любов“ от Лехар. Там участват в ролите на Йолан и Кайетан. И двамата споделят, че все едно не е било дебют на тяхното партньорство, а са имали усещането, че цял живот са играли заедно. Следват още много роли и постановки в класически оперетни заглавия, които ги превръщат в популярна сценична двойка. Публиката ги познава като Бони и Щаси в „Царицата на чардаша“, Лиза и Жупан в „Графиня Марица“, Мариета и Наполеон в „Баядерка“, Жулиета и Брисар в „Граф фон Люксембург“, Чиболета и Папакода в „Една нощ във Венеция“, Пепи и Йозеф във „Виенска кръв“, Селестен и Дениз от „Мамзел Нитуш“ и други.

Верните оперетни почитатели виждат в тях наследници на популярната двойка от миналото Лиляна Кисьова и Видин Даскалов. Катерина и Александър очароват с харизматичното си обаяние, с лекотата, с която пеят и танцуват, чувството за хумор и импровизацията, характерността и уникалността на пресъздаваните от тях персонажи. Освен безбройните спектакли в любимия им Музикален театър, десетки са и концертните им изяви в различни градове в България, както и задграничните им гастроли.

Националният музикален театър отдавна се е превърнал в техен втори дом и затова те с много любов канят своята публика да се наслади на неподправен хумор, колоритни танци и вечна българска музика на 8- ми декември от 19:00 ч. на спектакъла „Българи от старо време“, с който двете звезди на оперетата Катерина Тупарова и Александър Мутафчийски отбелязват творческия си юбилей „20 ГОДИНИ ЗАЕДНО НА СЦЕНАТА“.

БЪЛГАРИ ОТ СТАРО ВРЕМЕ

Оперета от Асен Карастоянов

Либрето - Коста Райнов

Режисьор- Александър Мутафчийски

Музикален ръководител и диригент - Юли Дамянов

Сценография- Иван Савов

Костюми – Мариана Попова, Иван Савов

Хореография- Татяна Янева

Мултимедия – Иван Липчев

Хормайстор – Людмил Горчев

Участват : Христо Сарафов, Николай Борисов, Добрина Икономова, Пеньо Пирозов, Светлана Иванова, Юлия Маринова, Марияна Арсенова, Лъчезар Лазаров, Тодор Велков, Теменушка Трифонова, Мария Коровешова, Елена Добрева, Галина Иванчева, Весна Тодорова, Зорница Гергинова.

Участват хор, балет и оркестър на Националния музикален театър.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от СЦЕНА:

“ПоетиТе” тръгват на лятно турне през юли

Устата нападна Народния театър: Кой позволи на Джон Малкович да се гаври с българите?

Стефания Колева и Деян Ангелов представят новия стендъп театър "Без гаранция"

Световноизвестният режисьор Деклан Донелан поставя "Медея" в Народния театър

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Обновеният Театър Азарян представя първа премиера

Джон Малкович проведе кастинг с трупата на Народен театър "Иван Вазов"

Спектакълът "Анна - непоправимата" за Анна Политковская с нови две дати

Миланската опера "Ла Скала" с нов директор

Актьорът Любен Кънев с дебют на West End в Лондон

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com