X
 
 

10 начина да защитим смартфона си от хакване

10146 0
photo of 10 начина да защитим смартфона си от хакване
Снимка: iStock/Guliver
Смартфоните са се превърнали в неизменна част от живота на съвременните хора. Притежателите им разчитат на тях за почти всичко: бизнес, пазаруване, комуникация, развлечения и т.н. 81% от американците имат смартфон и го използват повече от 50 пъти на ден, по данни на Pew Research Center.

Но въпреки че голяма част от ежедневието ни е свързано със смартфоните, много хора не ги използват правилно и пренебрегват сигурността им.

Помислете върху основните предпазни мерки, които дават достъп до телефона ви. За да избегнете кражба на лична информация и пароли, вземете тези 10 лесни предпазни мерки, за да направите мобилното си устройство по-сигурно.

Заключете началния си екран

Звучи елементарно нали? Заключването на началния ви екран е най-очевидното решение за запазване на личната ви информация и може да ви предпази от нежелани любопитни погледи.

"Заключването на екрана ви, когато не го използвате директно, не позволява на всеки, който е наоколо, да получи достъп до съдържанието му. Помислете дали да влезете в настройките и да увеличите дължината на паролата ви до максимално разрешеното, за да направите телефона ви по-труден за хакване, ако някой се опита да пробие защитата", обяснява пред Business Insider Стейси Каприо, създател на маркетингова компания.

Не зареждайте смартфона си на обществени места

Разкриха схема за измама с обновление на смартфони

Специалисти от компанията за кибербезопасност CSIS разкриха ново мошеническо приложение за смартфони на системата Android, чиито жертви...

Зареждането на телефона ви на обществени устройства за зареждане, каквито има на летища, авто- и жп гари, в търговски центрове, в градския транспорт и др., може да ви изложи на риск от хакерско проникване.

Свързването с обществен порт не само зарежда телефона ви, но и предава данни. Ако зарядното устройство е компрометирано, тогава някой хакер може да получи достъп до вашите имейли, текстови съобщения, снимки и контакти.

"Само като включите телефона си в (компрометиран) контакт или зарядно устройство, вашето устройство вече е заразено и това компрометира всичките ви данни", посочва пред CNN Дрю Паик от фирмата за киберсигурност Authentic8.

Останалите начини да предпазите смартфона си от хакери, прочетете на Expert.bg.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители