5 неща, които ще ти донесат повече стойност тази зима

1960
5 неща, които ще ти донесат повече стойност тази зима
Снимка: Аула

По всичко изглежда, че следващите няколко месеца ни очаква една особена зима. По-малко пътувания, по-малко живи срещи с близки - но и повече възможности да намерим нещо, което да занимава ума ни и да ни носи усещане, че се движим напред.

Днес искаме да ти представим няколко такива идеи, които да насочат съзнанието ти към нови преживявания - и да го отвлекат далеч от ежедневното гледане на “онази” графика.

 

Препрочети любима книга от детството

Надали наскоро ти е попадало достатъчно време за препрочитане на детски романи. На пръв поглед втори прочит на “Тримата мускетари”, “Малки жени”, някоя от книгите на Тери Пратчет или пък “Винету” (хей, не те съдим!) звучи като губене на време. Но то ще ти позволи да се върнеш към едни по-прости и по-радостни моменти - а и със сигурност ще намериш любим книжен момент, който в момента забравяш.

 

Споделяй с приятели нова музика

Въпреки че концертите наживо не са възможни, любимите ни групи продължават да издават нови неща. Един поглед към популярните имена в Spotify, ще ти покаже, че Taylor Swift, Slow Readers Club и много други творци използваха изолацията, за да ни донесат нови вдъхновени парчета. Основният начин да стигнем до тях - препоръките от приятели - обаче пресъхва при липсата на чести срещи. Затова си организирайте онлайн чат-група за музикални идеи - това не просто ще разнообрази плейлистите ти, но и ще ти донесе усещане за връзка.

 

Организирай виртуална кино-вечер

В тон с предишната идея, споделените препоръки и преживявания могат да се случват въпреки социалната дистанция. Изберете филм, който да гледате заедно с близките ти. Уточнете удобна вечер за всички, синхронизирайте пускането на филма и коментирайте заедно детайлите - в Zoom или чат. Идеални претенденти за това занимание ще бъдат коледните филми - независимо дали под това определение за твоят приятелски кръг попада “Коледна песен” или “Умирай трудно”.

 

Научи нещо ново

Защо сега е най-подходящият момент да инвестирате в своите компютърни умения?

2020-а определено беше динамична година за бизнеса и плановете за кариерно развитие останаха на заден план. Но това в никакъв случай ...

В началото на пандемията много хора се впуснаха в бясно самоподобряване. Няколко месеца по-късно може да подходиш към тази идея стратегически - вместо да избереш първия курс, който ти попадне пред очите (“Традиционната украинска кухня през вековете”?), помисли какви нови знания ще са ти най-полезни в бъдеще.

Ние, например, наскоро открихме онлайн платформата за компютърни видео уроци Аула. В Аула ще намериш над 40 курса за специализиран професионален софтуер като Excel, Word, AutoCAD и много други. Всички те са на български екип, водени от експерти с дългогодишен професионален опит и със сигурност ще ти помогнат да научиш нещо ново - дори ако работиш с програмата от години.

 

Потърси творческата си страна

Личното развитие не е задължително свързано само с професионалните ти умения. Ако все още търсиш подходящия момент да опиташ отново рисуване или музикалните си способности - е, това вероятно е най-подходящият такъв. Набавянето на нужните инструменти за новата ти творческа инициатива вече е достатъчно лесно с все по-разнообразните предложения на онлайн магазини. А ако се чувстваш по-комфортно да развиваш творчески идеи с мишка и клавиатура, то отново в Аула ще намериш видео уроци за уеб-дизайн, видео монтаж и програми за композиране на музика.

Надяваме се тези идеи да ти помогнат да запълниш следващите месеци с повече позитивни емоции и усещане за развитие! Сподели ни в коментар твоите любими начини да се откъснеш от реалността и да създаваш позитивни емоции.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии