Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

978
Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив
Снимка: Denny Müller/Unsplash

На 18. и 19. април Сдружението за електронни комуникации (СЕК) събира представители на бранша за професионално събитие, посветено на настоящите тенденции и бъдещите насоки в областта на електронните комуникации. Двудневният семинар ще се проведе в хотел Landmark Creek в Пловдив, с подкрепата на Huawei, ZTE и Infionix.

Ден първи: За регулаторните промени и развитието на мрежите
Първият ден на семинара ще започне с фокус върху новите правила и задължения на цифровия пазар, последван от възможностите за модернизацията на мрежите за достъп - въпрос от ключово значение за операторите на електронни съобщения. Присъстващите ще имат възможност да чуят уважавани лектори по темата, сред които председателят на Управителния съвет на СЕК Андрей Расийски, Лорънс Ву от Huawei и Ясен Паспалев от ZTE.

Вторият панел от програмата на семинара ще бъде предаван на живо от 16 ч. в Actualno.com и FB страницата на СЕК.

В края на деня членовете ще могат да участват в практически демонстрации и двустранни срещи. След края на работната програма вечерта ще продължи с гала вечеря, на което членовете ще могат да се отпуснат и да обсъдят темите от деня в приятна атмосфера.

Ден втори: Авторското право и общо събрание
Вторият ден на семинара ще започне в 10.30 на 19. април с презентации и дискусии, посветени на авторското право и сродните му права. Ще участват представители на дирекция „Авторско право“ в Министерство на културата - директорът на дирекцията Мехти Меликов, държавният експерт Катерина Пашова и старшият юрисконсулт Георги Туртуриков. Целта на тази част от работната програма е да членовете на СЕК да получат цялостно разбиране на правния пейзаж, в областта на електронните комуникации.

След края на събитието, от 13.30 ч. ще започне годишното Общо събрание на Сдружението за електронни комуникации, на което ще присъстват ексклузивно членове на организацията.

СЕК е браншовата организация на алтернативните телекомуникационни оператори в България. Мисията на сдружението с нестопанска цел е създаването и развитието на равнопоставен, конкурентен и недискриминационен пазар в областта на електронните съобщения. СЕК активно защитава неутралността на мрежите и правата на потребителите за свободно и пълноценно използване на интернет, и постиженията на техническия прогрес в комуникациите.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com