Бъдещето на ветрогенераторите

5152
Бъдещето на ветрогенераторите

Компанията Vestas съвместно с Техническия университет на Дания е монтирала демонстрационен ветрогенератор, който включва 4 турбини.

Работата на новата концептуална инсталация ще се контролира внимателно през следващите няколко години, за да се определят нейните възможности. Освен това инженерите ще проверят техническата възможност за експлоатация и управление едновременно на няколко ротора на четирите турбини.

Холандските влакове минават на вятърна енергия

Към 2018 година електрическите влакове в Нидерландия ще преминат на вятърна енергия. Тя ще се доставя от вятърните станции на територия...

Целият този експеримент се явява само част от програмата на компанията Vestas по търсене на пътища за снижаване на стойността на вятърната електроенергия. Компанията също иска да опровергае правилата за мащабиране, които подразбират, че ветрогенераторните турбини трябва да растат на размери, за да увеличат количеството изработвана енергия.

Концептуалният ветрогенератор има за цел да покаже, че иновациите водят до абсолютно ново мислене и подходи. Представителите на компанията отбелязват, че още много инструменти и функции от управлението трябва да бъдат разработени, изпитани и доказани, преди да се оцени техническата и икономическата осъществимост на новата концепция.

Енергийните компании трябва постоянно да изучават алтернативните източници на енергия, за да удовлетворяват бързо растящото световно търсене на електроенергия.

Както се очаква, успешното представяне на новата концепция ветрогенератори ще позволи да се снижат разходите за изработка на електричество повече от 2 пъти.

БФА: България не е изпълнила целите си за зелена енергия, заложени до 2020 г.

България не е изпълнила целите си за зелена енергия, които са заложени до 2020 година, това е една от спекулациите на Министерството на...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии