Доставчикът на батерии на Tesla Catl казва, че новият модел има живот 1,2 млн. мили

7470
Доставчикът на батерии на Tesla Catl казва, че новият модел има живот 1,2 млн. мили
Снимка: Tesla.com

Китайски производител на акумулатори за автомобили казва, че е готов да произведе продукт, способен да захранва превозно средство в продължение на 1,2 милиона мили (два милиона километра) през целия 16-годишен период на живот, съобщава ВВС.

За разлика от него, повечето автомобилни производители предлагат само гаранции, вариращи от 60 000 до 150 000 мили за период от три до осем години на батериите за техните автомобили. Не се казва на кого възнамеряват да доставят съвременната технология Amperex.

Доналд Трамп нанесе удар по електромобилите

Производителите на електрически автомобили са в паника, след като президентът на САЩ – Доналд Тръмп, постави под въпрос перспекти...

По-рано обаче беше съобщено, че батерията е разработена съвместно с Tesla. Последните новини бяха разкрити в интервю председателят на Catl за агенция Bloomberg. "Ако някой направи поръчка, ние сме готови да произведем", казва Зен Юкън. Той добавя, че е склонен да начисли 10% премия за батериите, които вече доставя. Компанията подписа двугодишна сделка за доставка на батерии за автомобилите на Tesla Model 3 през февруари. Другите му клиенти включват BMW, Daimler, Honda, Toyota, Volkswagen и Volvo.

Европейският пазар на EVs и plug-in хибриди нарасна със 72% през първите три месеца на годината в сравнение със същия период на 2019 г., което представлява 7% от всички доставени нови автомобили, според изследователската фирма Canalys.За разлика от тях, пандемията се отрази тежко на по-широкия пазар, който като цяло отбелязя спад от 26% за тримесечието.

Фирмата заяви, че твърдението на Catl е "важно, но трудно за проверка". „Вероятно ще бъде използван като диференциатор от някои производители на автомобили, когато има значителна разлика от едно превозно средство до друго - драматично се отразява на стойността на препродажбата“, заяви Крис Джоунс главният автомобилен анализатор.

Той добави, че този и други фактори - включително по-голямата наличност на точки за зареждане и по-дългите диапазони на шофиране - би трябвало да помогнат повече автомобилисти да преминат към електрически автомобил.

През февруари министърът на транспорта Грант Шапс каза пред BBC, че Великобритания може да забрани продажбите на нови бензинови и дизелови автомобили веднага след 2032 г., за да помогне за постигането на целите на Великобритания с нулеви емисии.

Шеф на голям автомобилен производител се усъмни в електромобилите

Групата PSA, която влизат френските производители Peugeot и Citroen, както и германския Opel, продължава да разработва електромобили, к...

The Sunday Telegraph съобщи вчера, че правителството обмисля да предложи на шофьорите до 6 000 британски лири, за да заменят старите си коли с електромобили следващия месец като част от усилията за стимулиране на индустрията за производство на електрически автомобили във Великобритания.

Nissan Leaf и Mini Electric са произведени на местно ниво, а Property Week съобщи, че Tesla обмисля също да открие свой собствен "гигантски" завод за автомобилни акумулатори в Англия.

Въпреки това, европейските амбиции на Catl в момента са насочени към Германия, където строи фабрика в източния град Ерфурт. Планира се тя да започне производството на литиево-йонни акумулатори за кола през 2021 година.

Вижте още:

Гърция дава "екологичен бонус"за купуване на електромобили

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

България в Топ 3 в ЕС по най-висока добавена стойност в ИКТ сектора

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии