Един ден армии от роботи ще бъдат контролирани от смартфон

5660
Един ден армии от роботи ще бъдат контролирани от смартфон
Снимка: iStock/Guliver

В филма от 2004 г. "Аз, роботът, гериоят на Уил Смит трябва да се справи с цяла армия от роботи, които числено и физически превъзхождат хората. 

Докато филмът е само фикция, ново проучване сочи, че роботите може един ден наистина да станат повече от хората. Учените са са изобретили нов софтуер, който позволява на хората да контролират множество роботи, без да се страхуват, че роботите един ден ще ни превъзхождат. 

Изкуствения интелект ще спаси света

Учените са по-близо до създаването на компютър, който притежава с емоции. Очаква се изследователи в Русия в рамките на година и половин...

Учените се интересуват от това как хората ще бъдат в състояние да запазят контрола си върху огромен брой роботи, като казват, че един ден те може числено да превъзхождат хората, пише Daily mail. 

В проучването си, екипът, ръководен от д-р Луис Сентис, пише: "Хуманоидните роботи вероятно един ден ще са повече от хората, което означава, че на един човек ще се падат по няколко робота." 

Докато промишлени роботи могат да бъдат физически опасни и представляват заплаха за хората, хуманоидни роботи са предназначени да работят в човешка среда с гаранции за безопасност.

"Възможността да работят заедно с хората - в нашите домове и на работните ни места, значително увеличава обхвата на приложение на хуманоидни роботи", добавят учените.

Завръщането на "Терминатор"

Учените са научили робот как да издирва и унищожава плячка в смразяващ нов експеримент, който започва след като експерти aлармират, че ...

"Въпреки това, настоящите им способности са изключително ограничени."

Изследователите предполагат, че ниският процент на развитие се дължи на високата цена на хуманоидни роботи. За да се преодолее това предизвикателство, екипът е създал нов софтуер, който интегрира хуманоидните роботи и уеб-базираните телеоперации. 

Софтуерът, наречен CARL, разпознава движенията на тялото на човека, когото го контролира и имитира начина му на работа. Системата работи чрез интернет, така че би могла да позволи на потребителите да контролират своите роботи чрез мобилния си телефон.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии