Един домашен уред, който може да промени живота ви

7361
Един домашен уред, който може да промени живота ви
Снимка: Samsung

Световната наука все още не се е занимала задълбочено с екзистенциалния въпрос кои са най-омразните домакински дейности. Доколкото съществуват отделни проучвания и анкети, на първите места в класацията винаги са чистенето на фурна/кухня или на баня/тоалетна. Чистенето с прахосмукачка не е на върха по непривлекателност, но е близо до него. Защо обаче тази дейност е толкова непривлекателна, ако изключим чистия мързел? Дипленето на кабели из цялото жилище безспорно е сред сериозните недостатъци. Затова обаче, слава богу, съществуват безжичните прахосмукачки. Друг принос на създателите на прахосмукачки в нашето съвременно всекидневие е вертикалният дизайн, който позволява да чистим с една ръка и без чупки в кръста. Сега си представете прахосмукачка, която, освен всичко споменато дотук, осигурява удобен и хигиеничен начин за смяна на торбичката за смет. Нека добавим висока смукателна мощност, която (почти) може да “извади” ламелите от паркета, както и отличен дизайн, от естетическа и ергономична гледна точка. Ще спрем дотук, защото, обективно, на това кратко описание отговаря само една серия продукти на пазара. Това са новите Bespoke Jet прахосмукачки на Samsung. Можем да кажем, че те са триумф на хармонията между функция и красота. В превод - вършат чудесна работа, удобни са за употреба и изглеждат толкова добре, че да не ги скривате в килера, когато ви дойдат гости.

От естетическа гледна точка дизайнът на Bespoke Jet е едновременно ретрофутуристичен, ненатрапчив и практичен. Качеството на изработката е безупречно - всичко пасва идеално и се усеща солидно. Ключова част от концепцията е докинг станцията All-in-One Clean Station, която изглежда като джаджа, която би стояла на място във всеки хол. Когато прахосмукачката бъде поставена на нея, станцията автоматично започва да зарежда нейната батерия и изсмуква съдържанието на съда за боклук. Когато 2-литровата торба за боклук на Clean Station се напълни, тя се самозапечатва и е готова за смяна. Това решение на практика означава, че се налага да изхвърляте торбата не по-често от веднъж на 2-3 месеца (при средностатистическа употреба), при това без да вдигате прахоляк и без да се налага да си взимате душ след това. Удобно и хигиенично. Освен това 0,5-литровият контейнер за прах на Bespoke Jet е така направен, че да бъде лесен за сваляне и измиване на течаща вода. Наред с това, Bespoke Jet оставя след себе си пречистен въздух, защото го филтрира през многослойна система, за да отстрани 99,999% от фините прахови частици.

Прахосмукачката е лека и мощна. Тя е оборудвана с усъвършенствания дигитален инверторен мотор HexaJet, който осигурява 210 AW (въздушни вата) смукателна мощност. При все това прахосмукачката тежи с 24% по-малко от предишните модели вертикални прахосмукачки на Samsung. Корпусът (без тръбите и приставките) тежи едва 1,44 кг - достатъчно леко, за да я чувствате като продължение на ръката си, когато почиствате любимите за паяците ъгълчета на тавана. Bespoke Jet има телескопична тръба за три различни позиции на височина, като в най-късия вариант можете да се почувствате като щурмовак от Star Wars с бластер в ръцете.

Управлението на Bespoke Jet е изключително просто. Точно над дръжката има бутон за включване/изключване и бутони “плюс” и “минус”, с които можете да нагласите един от четирите режима на мощност: минимум, среден, максимум и Jet. В повечето случаи средният режим е напълно достатъчен за сериозно почистване. Максималният надхвърля обичайните възможности на вертикална прахосмукачка. Jet, от своя страна, осигурява свръхмощност на засмукване, но респективно и порядъчно „консумира“ заряда на  батерията.

Удобно разположеният LCD дисплей, с бели символи на черен фон, показва текущата настройка за мощност, оставащото време за работа (до 1 час при минимален режим и 100% заряд), както и сигнали за проблеми като запушване или липсващ филтър.

Допълнителна поставка служи като място за съхранение на приставките и като зарядно за включената в комплекта втора, резервна батерия при един от моделите в Bespoke Jet серията. С нея общото време за безжична работа достига 2 часа - повече от достатъчно, за да почистите перфектно всяко кътче на дома си. Времето на зареждане на батерията е 3,5 часа. От Samsung гарантират, че тя ще запази 70% от капацитета си след 500 цикъла зареждане/разреждане, или 5 години при 100 цикъла годишно.

В комплекта на прахосмукачката е включен добър избор приставки, включително четка за почистване на козината от домашни любимци и такава за тесни процепи, както и гъвкав накрайник. Отделно се продава допълнителната глава за мокро почистване Spray Spinning Sweeper. Тя е включена в комплекта на един от моделите Bespoke Jet прахосмукачки, продавани в България - Bespoke Jet One Pro Extra (VS20A95973BGE).

Нека обобщим - по функционалност Bespoke Jet прахосмукачките са най-доброто на пазара. Без съмнение тази конкретна комбинация от мощност, дизайн, функционалност и лекота на употреба е уникална. Добра работа, Samsung. Почистването на дома вече е по-леко и удовлетворяващо изживяване.

В периода до 24.08.22 г. потребителите, закупили прахосмукачка от сериитe Samsung Jet и Bespoke Jet, получават 100 дни възможност за връщане на плащането. Повече информация за кампанията можете да намерите тук.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com