X
 
 

Глас от Белия дом с молба да бъдат забавени мерките срещу Huawei - заради проблеми за САЩ

2783 0
Глас от Белия дом с молба да бъдат забавени мерките срещу Huawei - заради проблеми за САЩ
Снимка: Getty Images/Guliver
Действащият ръководител на бюджета в Белия дом Ръс Воут се опитва да забави прилагането на наложените ограничения срещу китайския технологичен гигант Huawei, предаде БГНЕС, позовавайки се на информация на The Wall Street Journal.

Според Воут, мерките са необходими за националната сигурност на  САЩ, но проблемът е, че редица държавни агенции са докладвали, че те ще доведат до проблеми на тях и техни клиенти. Затова той моли Конгреса и американския вицепрезидент да забавят влизането в сила на ограниченията срещу Huawei.

Путин: САЩ използва долара като оръжие и провокира войни, за да доминира света

Настоящият модел на световни икономически отношения е в криза, а опитите на САЩ да доминира над света, използвайки долара за натиск, во...

Американското министерство на търговията включи в черния списък Huawei и около 70 от нейните филиали през май, като им забрани да купуват оборудване от американски партньори. Сега американските компании трябва да търсят разрешение за търговия с китайските телекомуникации. В резултат на това Google трябваше да преустанови бизнес операциите с Huawei, включително прехвърлянето на всички хардуерни, софтуерни и технически услуги.

Белият дом лобира пред европейските си съюзници срещу предоставянето на достъп на Huawei до неговите мрежи, твърдейки, че китайското правителство има значителен контрол върху компанията, въпреки отричанията му.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Американците бързо ще дръпнат назад с тези глупости. Тръмп яко работи за преизбиране, но не осъзнава, че така ще завлече икономиката, че ще самите американски компании ще го съсипят
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Ще разберат американците, че с руски тролове като Тръмпуля, не се управлява Америка!
  : 4 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 7 месеца Профил на трол?
  Пък във форума на Актуално отдавна всички разбраха,че от 1.1 - Барбара (една от двете дежурни в Актуално русофобни СОРОСпии) нищо не става.За прайда е тамам щото е мек и хлъзгав ама за "коментатор" хич го няма.
  : 0 !
 • ciklop50 1.3 ciklop50 преди 7 месеца Профил на трол?
  1.1 Та това е великия тъпак Циклопоидата . Циклю, иди си при Бат Ивн Циганина и теменужките .
  : 0 !
 • ciklop50 1.4 ciklop50 преди 7 месеца Профил на трол?
  1.1 Та това е великия тъпак Циклопоидата . Циклю, иди си при Бат Ивн Циганина и теменужките .
  : 0 !
Последно в Актуално