Говорещ робот тръгна на училище

5626
Говорещ робот тръгна на училище

Говорещият робот хуманоид Pepper днес официално беше приет в средното училище в японския град Васеда, префектура Фукушима, съобщава ТАСС.

За първи път в света робот ще се учи заедно с децата. По този случай в училището била организирана специална церемония, в която учениците били призовани максимално да използват уникалните шансове за общуване с робота, тъй като това ще им бъде полезно в бъдещия живот.

Умен робот оправя къщата и мие пода (ВИДЕО)

В последно време разговорите по въпроса, колко е напреднала робототехниката, не стихват. Виждаме, че роботи возят Дядо Коледа вместо ел...

Самият Pepper казал, че "никога не си е мислел, че ще бъде приет в човешко училище", и обещал да се учи с всички сили.

Роботът може да говори не само на японски, но и на английски, затова вероятно ще бъде използван основно на заниманията по английски език.

Pepper е разработен съвместно от Aldebaran Robotics и SoftBank. Според концепцията на създателите роботът умее да разпознава емоции, да анализира интонацията и изражението на лицето на обръщащия се към него човек.

Pepper е предназначен за съвместен живот с хора. Той разбира човешките чувства, изразява съчувствие, дава съвети и общува.

Роботът, който ще замени домашния любимец

Китайската компания UBTECH Robotics е разработила прототип на домашния хуманоиден робот Alpha 2. Alpha 2 представлява човекоподобен хо...

SoftBank включи в текста на потребителското споразумение специална точка, която забранява използването на робота "за действия от сексуален или неприличен характер". Също така собственикът на Pepper не може да го използва в запознанства, флиртове и ухажвания на представители от противоположния пол.

Стойността на един робот е 198 000 йени (приблизително 1800 долара). Роботът беше показан за първи път пред публика през лятото на 2014 година, а година по-късно беше пуснат на пазара.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии