Как да изберем надежден хостинг доставчик?

2014
Как да изберем надежден хостинг доставчик?
Снимка: Pixabay.com

Какво трябва да търсите, когато избирате хостинг доставчик за вашия голям или малък бизнес?

Ето няколко важни елемента, които трябва да търсите, когато избирате бъдещия си доставчик на хостинг.

Цел

Например, ако възнамерявате да предлагате продукти или да предоставяте различни услуги в Европа, по-добре изберете местен хостинг доставчик пред американски или азиатски и обратно. Вашият уебсайт ще се зареди по-бързо за потребителите, прескачайки няколко мрежи. Често обаче и този проблем вече се решава чрез CDN услуга.

Включена ли е техническата поддръжка в услугите и наистина ли е достатъчно добра?

Ако дадена услуга изглежда твърде добра, за да е истина, не забравяйте да я проверите отново, преди да преминете към нея. Не винаги добре “напудрените” сайтове и предложения изглеждат добре, махайки им опаковката.

Всъщност хостинг компаниите са склонни да включват допълнителни услуги, докато се представят лошо в други (напр.: по-добри параметри, но нискокачествена техническа поддръжка).

Добрата техническа поддръжка е от решаващо значение в случай, че уебсайтът ви се счупи, бъде хакнат или нещо се обърка с настройките на акаунта. Но нашия опит показва и друго – колкото по-рядко ви се наложи да търсите техническата поддръжка на сайта, толкова по-добра е една услуга.

Ще направите ли резервно копие на уебсайта си?

Това е може би най-важното нещо. Всеки надежден хостинг архивира данните всеки ден, включително този от преди седмица. Освен това всичко се съхранява на различни места (отдалечен дейта център), така че ако сървърното оборудване бъде напълно унищожено, няма да загубите нищо и ще продължите там от където сте.

Вашите уебсайтове ще се зареждат ли по-бързо?

В случай, че вашите уебсайтове се съхраняват на претоварен сървър, зареждането им ще бъде доста бавно, което ще бъде много неудобно както за вас да го управлявате, така и за потребителите, тъй като ще трябва да чакат по-дълго.

Освен това напоследък бавните уебсайтове не са много добре класирани от Google, така че имайте това предвид!

Каква е инфраструктурата и технологиите, използвани във вашия план?

Какво ще кажете за сигурността? Вашият уебсайт ще спре ли да се зарежда, ако интернет връзката падне? Добре, би било добре да попитате вашия бъдещ доставчик на хостинг за това. Същото се отнася и за това какви технологични решения имат за превенция от различен тип атаки. Свързаността и защитата седят на челно място, когато трябва да избирате надежден хостинг партньор.

Кого препоръчват разработчиците?

Доверете се на тези, които разработват вашия уебсайт. Ако те препоръчват определени хостинг компании, по-добре чуйте защо. Много хора, създавайки своя онлайн бизнес разчитат изцяло на своите разработчици да им избере подходящия хостинг. В много случаи именно те поемат цялото това проучване.

Колко струва всичко?

Цените могат да варират между $2-100 на месец, така че се опитайте да изберете балансираната услуга пред надценените, които се представят като „най-бързият хостинг в света“ или услугите от $1 – това по същество си е загуба на време.

Преценете добре какво получавате за парите си, достатъчно ли е като ресурси, за да оперира гладко вашия сайт и най-вече – какви политики, цени и правила има хостинга, ако решите да минете на по-горен план. Нека цента не ви води изцяло. Има много случаи, в които  промо кодовете или ниските цени като нов клиент ви объркват, но след време при минаването на друг план при същия доставчик, всичко, което сте “спестили” в началото ви се взима двойно. Бъдете разумни тук! Можем да ви препоръчаме услугите на CooliceHost, като те са доказани на пазара с качествени хостинг решения, добри цени и добра поддръжка.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Избирай от селекция безжични слушалки на лизинг без оскъпяване от А1 до края на април

До 30% намаление на книги в Ozone.bg в играта „Петък с Yettel”

Борислав Славов спечели награда БАФТА за музиката към "Baldur's Gate 3" (СНИМКА+ВИДЕО)

Вземи новия Nothing Phone 2A с 3 години гаранция и план от А1

Придобивките на работното място – повече или по-качествени

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии