LG прави скок във фитнес технологиите на CES

84520
Снимки:

LG Electronics (LG) представи гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate - два носими продукта, маркиращи първия скок на компанията във фитнес технологиите. Представени на изложението за международна потребителска техника (CES) през 2014 г. в Лас Вегас, двата продукта съчетават удобен дизайн и съвместимост с други устройства, като правят следенето на здравословното ви състояние толкова безпроблемно, колкото поставянето на часовник и чифт слушалки.

Lifeband Touch е интелигентна технология, която проследява двигателната активност и се отличава със смел и същевременно удобен дизайн. Съвместима е както с монитори за измерване на пулса (HRM), така и със смартфони. Междувременно, иновативният двойно функционален дизайн на слушалките Heart Rate предлага удобен начин за потребителите да измерят пулса си докато тренират. И двете устройства са създадени, за да могат спортуващите да контролират качествено здравето си. Гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate се свързват помежду си без кабел. Устройствата могат да пренасят информация чрез интуитивното и лесно за употреба приложение на LG или други апликации като MyFitnessPal, Runkeeper или MapMyFitness, когато са включени към Android и iOS смартфони.

LG представя серия водещи OLED телевизори на CES 2014

LG Electronics (LG) гордo представят най-широката серия OLED телевизори в света на Международното изложение за потребителска електроник...

Lifeband Touch е с асиметричен и гъвкав дизайн, което я прави много по-комфортна и стилна в сравнение с други фитнес гривни. Отличителният OLED тъч панел показва време, биометрика, входящи обаждания и управление на музикалния плеър, а вградените аксилометър и висотомер позволяват на устройството да измери прецизно ключови индикатори като разстояние, скорост, брой стъпки, изразходени калории и прогноза на темпото. Цялата тази информация е достъпна само с едно натискане на OLED дисплея. Създадена, за да е лека и лесна за употреба, гривната комбинира алгоритъм, който засича движението и автоматично включва дисплея, когато притежателя обърне китката си. Lifeband Touch също така предлага безжична Bluetooth връзка, за да трансферира безпроблемно информация към смартфон или да приема такава от други устройства като слушалките Heart Rate.

Слушалките Heart Rate на LG идват със сензорната PerformTek® технология, която измерва притока на кръв от вътрешната част на ухото, за да предостави точна биометрична информация като пулс и максимална консумация на кислород (VO2 max). PerformTek® доказва прецизността си по време на сурови тренировки като устройство за непрекъснато наблюдение на сърдечната честота. LG предоставя гъвкав дизайн, за да направи слушалките Heart Rate по-удобни за употреба в сравнение с други подобни устройства. Закачащ се медальон се свързва към слушалките чрез Bluetooth. По този начин устройството предава информация на смартфон или гривната Lifeband Touch за едно наистина безопасно преживяване.

„Искахме да представим носими фитнес продукти, които удовлетворяват очакванията съвременните, жадни за нови технологии потребители, и създадохме нещо ново, което в нашия случай означава изключителен дизайн, комфорт и функционалност”, споделя Джим Клейтън, Изпълнителен вицепрезидент на New Business дивизията в LG Home Entertainment Company. „Уникалността на нашите носими устройства се състои в това, че те не са създадени просто за да ги носите по време на тренировки, но и за ежедневна употреба в офиса и вкъщи. С помощта на Lifeband Touch можете да отговоряте на повиквания и съобщения, изпратени от смартфона ви, докато от слушалките Heart Rate с удоволствие ще слушате любимата си музика дори когато не тренирате. Те са много повече от обикновени фитнес пособия”.

Гривната Lifeband Touch и слушалките Heart Rate ще бъдат налични първоначално в САЩ през първата половина на 2014 г., а след това и на другите пазари. Посетителите на щанда на LG на CES 2014 г. (Лас Вегас, Конгресен център, Главна зала #8204) от вторник, 7 януари до петък, 10 януари ще имат възможност да видят и изпробват най-новите носими устройства на LG.

LG ще покаже първия в света извит 105-инчов ULTRA HD телевизор на CES 2014

LG Electronics (LG) днес обяви, че ще покаже първия в света извит ULTRA HD телевизор с аспектно съотношение 21:9 (модел 105UB9) на межд...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии