LG ще покаже първия в света извит 105-инчов ULTRA HD телевизор на CES 2014

121241
LG ще покаже първия в света извит 105-инчов ULTRA HD телевизор на CES 2014

LG Electronics (LG) днес обяви, че ще покаже първия в света извит ULTRA HD телевизор с аспектно съотношение 21:9 (модел 105UB9) на международното изложение за потребителска електроника CES в Лас Вегас. Новият премиум телевизор на LG е също така и първият ULTRA HD модел на компанията с извит екран. Революционният 105-инчов (по диагонал) 105UB9 е официално най-големият извит телевизор, правен някога.

Този невероятен модел предлага великолепно качество на картината и широк ъгъл за гледане, както и възможност да възпроизвежда дори и най-миниатюрния детайл със спираща дъха яснота, за да създаде непостигано до сега ниво на потапяне на зрителя в картината. Телевизорът 105UB9 има оразмерен в кино пропорции 21:9 CinemaScope екран, който е идеален за гледане на филми, така както са създадени да бъдат гледани. Друго преимущество на екстра широкия екран е, че позволява на потребителите да достъпват информация за предаването отстрани на телевизора, без да блокира картината на случващото се в момента.

Джобно зарядно "захранва" телефона от разстояние

Най-малкото в света безжично зарядно устройство вече е факт. Моделът WCP-300 е дело на LG и беше официално представен на тазгодишното и...

Със своята екранна резолюция от 11 милиона пиксела (5120 x 2160), 105UB9 е пример за успешното сътрудничество между LG Electronics и LG Display. За да се постигне тази форма на телевизора, са въведени нови технологии, които да решат проблеми като запазването на структурната цялост и поднасяне на еднакъв цвят и яркост на толкова голям екран. Досега OLED панелите бяха предпочитани за обли дисплеи поради способността им да генерират собствена светлина. LG Display преодолява това предизвикателство на нееднаквата подсветка като подобрява своята пиксел технология с тънък филм транзистор (TFT) и така се избягва загубата на цвят и осигурява изключително качество на картината, гледана от буквално всеки ъгъл.

“LG Display успя да задържи водещата си позиция на пазара за дисплеи благодарение на иновативните си технологии,” каза Йонг-кий Хуанг, старши вице президент и директор на поделението за телевизори на LG Display. “С резолюция от 11 милиона пиксела, 105-инчовия объл LCD панел е доказателство за лидерството ни на пазара за дисплеи от ново поколение, които предоставят на клиентите ни качество от световна класа.”

Посетителите на щанда на LG на CES 2014 (Las Vegas Convention Center, централна зала #8204) ще имат възможност да видят с очите си този уникален продукт между 7-10 януари. 

“Горди сме, че можем да покажем нашия 105-инчов ULTRA HD телевизор с извит екран на най-голямото технологично събитие в света,” каза Ин-ки Лий, вице президент и завеждащ дивизията за телевизия в поделението Home Entertainment на LG Electronics. “Със заявка за първо място в света, телевизорът на LG 105UB9 използва революционна технология, за да осигури наистина уникално преживяване. Ще продължаваме с изобретенията си в областта на следващото поколение TV пазар и ще покажем, че с LG всичко е възможно.”

LG планира масирана атака с 40 млн. смартфона годишно

LG си постави за цел да продаде 40 млн. смартфона по света през 2013, което е част от плановете на фирмата да разшири присъствието си н...

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии