Motorola излезе на печалба през третото тримесечие на фискалната 2018/2019 г.

3229
Motorola излезе на печалба през третото тримесечие на фискалната 2018/2019 г.
Снимка: Actualno.com/Румен Скрински

Motorola официално излезе на печалба за първи път след придобиването от Lenovo през 2014 г., сочат финансовите резултати на компанията за третото тримесечие на фискалната 2018/2019 г., което обхваща периода октомври-декември 2018.

Положителни резултати се отчитат на всички пазари по света. Особено впечатляващи са в Северна Америка, където ръстът на продажбите изпреварва пазара с цели 40 пункта. Компанията регистрира на домашния си пазар 60% ръст на доставките на годишна база и 8% пазарен дял.

В Китай приходите от продажби на мобилни устройства на компанията нарастват четворно. Солидно е и увеличението на маржа на печалбата преди облагането с данъци. Това се дължи и на широкото портфолио от мобилни устройства, включително и с марката Lenovo.

Компанията загатна за добрите си финансови резултати още по време на премиерата на телефоните от семейството moto g7 в Бразилия в началото на февруари.

Тогава президентът на Motorola Серджо Буниак сподели, че успехът се дължи на стриктното изпълнение на стратегия за намаляване на разходите, усъвършенстване на продуктовото портфолио и фокусиране върху ключовите пазари.

Благодарение на това Motorola утвърждава за пета поредна година позицията си на доставчик #2 в Латинска Америка с консолидиран пазарен дял от 17% въпреки нестабилната валута и ограниченията в доставките като цяло. Не закъсняват и положителните резултати в Европа: Motorola отчита 10% пазарен дял в средния ценови клас на ключови пазари като Германия, Великобритания, Полша, Холандия, Белгия и Швеция. Буниак сподели, че в световен мащаб всяка минута се продават по 26 moto g.

За Motorola

Всички продукти с марката Moto и Motorola са проектирани и произведени от Motorola Mobility, която е дъщерно дружество на Lenovo.

За Lenovo

Lenovo е $45-милиардна глобална компания, поставена в световната класация на Fortune 500 с визия да се превърне в лидер в сферата на интелигентната трансформация посредством умни устройства и инфраструктура, които осигуряват най-доброто потребителско изживяване. Портфолиото на Lenovo е едно от най-широките в света със свързани продукти, включително смартфони (Motorola), таблети, компютри (ThinkPad, Yoga, Lenovo Legion), работни станции, както и AR/VR устройства и умни решения за дома. Решенията от следващо поколение при центровете за данни на Lenovo (ThinkSystem и ThinkAgile) създават капацитета и компютърната мощ на връзките, които променят бизнеса и обществото. Lenovo работи, за да вдъхнови различното у всеки и да изгради бъдеще, базирано на по-интелигентните технологии, в което всеки преуспява. Присъединете се към нас в LinkedIn, следете ни във Facebook, Twitter (Lenovo Bulgaria), Instagram и Weibo или ни посетете на www.lenovo.com/bg

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Google уволни 28 служители, протестиращи за отмяна на договор с Израел

Вижте на живо: Сдружението за електронни комуникации обсъжда модернизиране на мрежите (ВИДЕО)

Yettel се присъедини към българската Харта на многообразието

Нов хуманоиден робот изненадва с нечовешки възможности (ВИДЕО)

Социалните мрежи и видео съдържанието генерират най-голям ръст в интернет трафика

Yettel предлага дългоочаквания флагман Xiaomi 14 Ultra със специална оферта

Бъдещето на мрежите: Сдружението за електронни комуникации с двудневен семинар в Пловдив

Русия мисли да забрани TikTok

Емоциите и преживяванията, които подтикват към действия – как Yettel помага на потребителите да бъдат по-отговорни към природата

Yettel предлага SAMSUNG Galaxy S23 256GB със 150 лева отстъпка в своя онлайн магазин до 17 април

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии