“Най-големият проблем за сайтовете е сигурността” – коментар от хостинг компания NS1.bg

7158
“Най-големият проблем за сайтовете е сигурността” – коментар от хостинг компания NS1.bg
Снимка: NS1.bg

По статистика на Google, през февруари 2018 година са хакнати десетки хиляди сайтове, което е довело до кражба на лични данни, разпространяване на вируси и зловреден код. “Най-големият проблем за сайтовете в днешно време е сигурността”, коментира управителят на първата хостинг компания в България – Владислав Георгиев.

На 25 май 2018 година влезе в сила регламентът на Европейския съюз за защита на лични данни (GDPR). Основната цел на регламента е да защити максимално личните данни на потребителите. Новият закон задължава всяка фирма, която работи с лични данни на потребители от държави членки на ЕС, да отговаря на определени изисквания свързани със съхранението на личните данни и предвижда глоба до 4% от годишния оборот или 20 000 000 евро. Законът беше презентиран през 2016 година и официално е в сила от 25 май 2018.

Почти всяка фирма днес има уеб сайт и съхранява лични данни на потребители онлайн, които трябва да бъдат защитени. Малка част от уеб сайтовете имат висока сигурност, защото не могат да си позволят да имат собствен сървър, който е единственото решение за постигане на високо ниво на защита. Това е и причината важните сайтове да използват отделни сървъри само за своите нужди. Повечето уеб сайтове използват споделен хостинг, при който споделят ресурсите на един сървър заедно с още стотици сайтове и така плащат по-малко. Тази по-ниска цена идва в следствие на компрометирана сигурност.

Всеки сървър за споделен хостинг обслужва стотици сайтове и когато един от тях бъде хакнат, хакерът го използва за атакуване на останалите сайтове на сървъра. Когато хакерът има достъп до сървъра чрез един компрометиран уеб сайт, за него е значително по-лесно да компрометира още много сайтове. Това е основният минус на споделения хостинг – сигурността. “За да има максимална сигурност за личните данни, които се съхраняват, единственото решение е използването на собствен сървър. Той се настройва според вашите нужди и никой друг сайт не може да застраши личните данни, които съхранявате по никакъв начин”, споделя г-н Георгиев.

Сървърите в днешно време са значително по-скъпи от споделения хостинг и това е основната причина повечето собственици на сайтове да го предпочитат. Докато цената на споделения хостинг е около 10 лв. на месец, цената на един сървър с контролен панел и управление надминава 60 лв.. Тази сума не е по джоба на всеки собственик на уеб сайт.

На 24 май 2018 година първата хостинг компания на българския пазар NS1.bg презентира новата си услуга за облачни сървъри, която позволява на всеки собственик на уеб сайт да има собствен сървър с включено управление, контролен панел и бекъпи на достъпна цена близка до тази за споделен хостинг. За да обяснят на потребителите защо имат нужда от собствен сървър, от NS1.bg направиха следното видео.

Услугата беше представена за първи път на международната конференция за информационни технологии в Китай, която се проведе между 11 и 15 юни 2018 година, където NS1.bg участваха заедно със стотици компании от цял свят. Ето няколко снимки от щанда на българския представител.

“Освен сигурност, собственият сървър ще ви донесе по-бързо отваряне на сайта, собствен IP адрес за по-добро класиране в Google и гарантирано доставяне на имейл съобщенията ви. За читателите на www.actualno.com ще предоставим възможност за безплатно тестване на новата услуга“, сподели в заключение управителят на NS1.bg. За да получите 60-дневен безплатен тест, поръчайте своя сървър от https://www.ns1.bg/servers/cloudservers.php и в коментар на поръчката споменете адреса до тази статия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Изкуственият интелект на война: Експерименталният проект на САЩ със смесени резултати в Украйна

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция

Академия за дигитални умения помага на учителите да внедряват изкуствения интелект в учебния процес

Роботите на Мъск ни сменят: Заявка за бизнес експанзия

Пуснаха куче-робот с огнехвъргачка свободно на пазара в Америка

Нова сила става ключов пазар за чипове

Yettel предлага Galaxy A55 и Galaxy A35 с до 200 лв. отстъпка и в комплект с Galaxy Fit3

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии