Новата AI функция на Rakuten Viber обобщава груповите чатове за миг

734
Новата AI функция на Rakuten Viber обобщава груповите чатове за миг
Снимка: viber

Rakuten Viber, световен лидер в областта на персоналната и сигурна комуникация, използва технологията на OpenAI, за да стартира AI функция за обобщение на разговори с непрочетени съобщения в групови чатове. Разработено, за да отговори на нуждите на милиони потребители с ограничено време, това иновативно решение предлага безпроблемен начин за бърз преглед на до 100 непрочетени чат съобщения под формата на кратко обобщение.

Технологията извлича най-важните части от груповите разговори на потребителя и за миг предоставя основната информация в акценти, като така не само спестява време и енергия, но и подобрява взимането на решения и продуктивността. Скоростното обобщение помага на потребителите да бъдат в крак с цялата информация, без да се връщат назад в дълго преглеждане на съобщения.

AI функцията за обобщение е фокусирана върху групови чатове, за да подпомогне най-популярната форма на комуникация сред потребителите на Viber. Представете си удобството, което ще имат родителите, координиращи училищни или спортни събития на децата си в групи с други родители. Или пък близки, които планират парти за рожден ден на любим човек, а защо не и група приятели, които организират пътуване.

Активирането е лесно: потребителите, влизащи в групов чат с непрочетени съобщения, ще получат подкана за получаване на обобщение (по избор) на пропуснатата част от разговора. Важно е да се отбележи, че тези обобщения са видими само за потребителите, които ги поискат, което гарантира запазването на конфиденциалността.

Поверителността и безопасността на данните са сред основните приоритети при разработването на тази функция. AI обобщението на чатове не включва никакви идентификатори освен потребителските имена, така че конкретни разговори не могат да бъдат свързани по външен път с членове на групата. Освен това Viber не достъпва и не записва разговори или съобщения на своите сървъри, осигурявайки сигурно потребителско преживяване.

„Непрекъснато търсим иновативни подходи, чрез които да направим живота на нашите потребители по-лесен“, каза Офир Еял, главен изпълнителен директор на Rakuten Viber. „Ето защо ние използваме силата на генеративния AI, за да им спестим време и да сме сигурни, че няма да пропуснат важни разговори: от съученици, обсъждащи училищни проекти, до приятели или семейство, които правят планове за уикенда в движение, нашите потребители могат да достигнат светкавично до всичко, което са пропуснали.”

Функцията постепенно става достъпна за потребители в САЩ, Филипините, Украйна, Япония, България и Полша, като скоро ще последват и други държави. Поддържа платформите iOS и Android, както и разбира повече от 50 езика.

Относно Rakuten Viber

Rakuten Viber свързва хората. Без значение кои са и откъде са. Глобалната потребителска база има достъп до набор от функции като индивидуални чатове, видео разговори, групови съобщения, актуализации и дискусии с техните любими марки и популярни личности. Rakuten Viber гарантира на потребителите сигурна и безплатна среда, в която да споделят своите емоции. Rakuten Viber е част от Rakuten Group, Inc., световен лидер в електронната търговия и финансовите услуги.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ТЕХНОЛОГИИ:

"Файненшъл таймс" сключи сделка за съдържание с ChatGPT

Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution

Изпълнете пролетните празници със забавление с любимите си сериали

11 дни великденски изненади в мобилното приложение на Yettel

Новата Motorola Edge 50 Pro идва в комплект с домашна камера за видеонаблюдение Aqara Camera E1 онлайн или в магазините на А1

Кой е най-важният аспект при избора на смартфон

Проф. Силвия Илиева е сред Топ 100 най-влиятелни ИТ личности в България

Приложение за хранителни режими и „говореща“ количка спечелиха наградите на Yettel на TUES Fest 2024

Истински флагман: Представяне на Honor Magic6 Pro

Yettel предлага супертънките HUAWEI nova 12s и nova 12 SE в комплект с FreeBuds SE 2

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии