X
 
 

Проблеми за Huawei и в Румъния

1620 0
photo of Проблеми за Huawei и в Румъния
Снимка: Getty Images/Guliver
Румъния би могла да изключи китайския гигант Huawei от бъдещата си 5G мрежа, става ясно от съвместно изявление на президентите на САЩ и Румъния, съобщава АФП.

Двамата са подписали споразумение по време на посещението на Клаус Йоханис във Вашингтон, уточнява БГНЕС. В документа се казва, че двете страни „ще се стремят да избягват рисковете за сигурността, съпътстващи китайските инвестиции в изграждането на 5G телекомуникационна мрежа.

САЩ даде нова тримесечна отсрочка на Huawei

Администрацията на САЩ даде 90 дни отсрочка на китайския технологичен гигант Huawei, преди да влезе в сила забраната за търговия на кит...

Наскоро румънският президент изрази опасения относно евентуалното участие на Huawei в 5G-мрежата на страната, като добави, че Върховният съвет за национална отбрана (CSAT) ще обсъди този въпрос.

Румънската и американската делегации подписаха също меморандум за разбирателство, в който са описани условията, на които трябва да отговарят доставчиците на услуги, за да станат част от 5G-мрежата.

Едно от изискванията е кандидатът да не бъде под контрола на правителството на трета държава.

Букурещ прие своята „5G стратегия за Румъния” през юни, предвиждаща създаването на 250 000 работни места и инвестиции от 4,7 милиарда евро.

Денят на истината за Huawei. Ще ги пожали ли Тръмп или ще ги изхвърли от САЩ?

Дали Доналд Тръмп ще удължи лиценза на Huawei за САЩ или ще наложи тотална забрана на китайския гигант? Напоследък този въпрос си задав...

През четвъртото тримесечие на тази година ще бъде обявен търг за изграждане на мобилна мрежа от пето поколение.

Първоначално румънското правителство предложи да не бъдат изключвани китайски производители на оборудване.

САЩ се опасяват, че Huawei ще позволи на Пекин да шпионира комуникациите на държавите, които използват нейните продукти и услуги.

Смятан за световния лидер в свръхбързото 5G оборудване и световен производител на смартфони номер две, през май Huawei беше засегнат от задълбочаващата се търговска война между Пекин и Вашингтон.

Тръмп изглежда окончателно реши да спре Huawei, предупреди отново Китай заради Хонконг

Huawei е изправен пред огромен натиск, след като президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов да добави китайския доставчик на смартфони в с...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
missing image
Паси: Макрон тласка Балканите към Русия

България няма интерес от това да не бъдат започнати преговори за членство със Северна Македония и Албания. Това каза бившият министър на външните...