X
 
 

Проучване: Компютрите, смартфоните и телевизорите правят децата нещастни

1474 0
Проучване: Компютрите, смартфоните и телевизорите правят децата нещастни
Снимка: община Бургас
Учени от университета в Сан Диего, Калифорния, установиха, че подрастващите, които прекарват пред мониторите до един час на ден, изпитват по-голямо удовлетворение от живота, отколкото връстниците им, зависими от компютрите.

Изследването е публикувано в списанието на Американската асоциация за психология Emotion. За него съобщава кратко The Independent.

Facebook готви значителна промяна

Значителна промяна ще направи социалната мрежа Facebook. В News Feed секцията вече ще се дава предимство на постове и снимки на семейст...

Специалистите проучили базите с данни за психичното здраве на милион американци на възраст до 18 години като обърнали внимание на социалното им поведение и навици, пише БГНЕС.

Изяснило се, че пристрастените геймъри, любителите на телевизионни програми и социални мрежи, които седят пред екраните по няколко часа на ден, определят себе си по-често като нещастни.

Подчертава се, че този фактор силно намалява равнището на удовлетворение от живота. Въпреки, че изследването не показва причинно-следствената връзка, няколко други труда показват, че активният потребител на социалните мрежи се оказва по-малко щастлив, при това нещастният човек не става по-активен в социалните мрежи“, отбелязва ръководителката на изследователската група Джин Туинж.

Експертът препоръчва на младите хора да прекарват по-малко време с електронните си устройства и то най-много два часа дневно. Тя съветва по-често да се общува в реалния живот и да се завързват нови приятелства "офлайн".

25 години от първия SMS

Въпреки, че онлайн чатовете вече изместват SMS-а, той все още се използва и е запазил в себе си очарованието на добрия стар метод на из...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители