X
 
 

Смартфоните скоро ще са история, научете какво ще ги замени

20167 6
photo of Смартфоните скоро ще са история, научете какво ще ги замени
Снимка: Actualno.com/Славея Йорданова
Смартфонът, който сега до голяма степен замества компютъра, на следващ етап от своето развитие ще се трансформира в интелигентни очила. Това ще стане съвсем скоро - до 10 години, а цената на очилата няма да е по-висока, отколкото са сега цените на смартфоните. Такова мнение изказа управляващият партньор на компанията FortRoss Ventures и бивш старши вицепрезидент на Сбербанк Виктор Орловский.

"Компютърът се трансформира в телефон. Мощността на това очилата ще бъде десет пъти по-голяма тази на един съвременен телефон. След 10 години те ще се продават по магазините. Такива очила ще струват колкото смартфон. Сега те се намират в този начален етап, на който се намираше персоналния компютър в началото на 70-те години", каза Орловски пред репортери, предаде БГНЕС.

3 места, на които да не носите телефона си

Съществуват места, на които не бива да носите смартфона със себе си. Сещате ли се кои са те? На масата за хранене Смартфоните са създ...

Една от следващите технологични иновации на бъдещето ще бъде въвеждането на интелигентни очила, с помощта на които хората ще предават информация със знаци, ще узнават дали се харесват на партньорите си и ще разбират доколко искрени са политиците, разказа в началото на октомври главният изпълнителен директор на компанията Moven Брет Кинг по време на форума Finopolis 2017. Според него, в момента над интелигентните очила работят Масачузетският технологичен институт, Facebook, Apple.

Очилата ще бъдат многофункционални и ще позволят да се случват много "чудеса" с помощта на изкуствен интелект, смята Кинг. Мониторите и клавиатурите тогава няма да са необходими, писането ще става с жестове. Очилата също така ще могат да разпознават емоциите, например да казват лъжат ли политиците, или казват истината, увери Кинг.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
 • Анонимен 2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И за разкош - платка с GPS на едно място, неосветено от слънцето. Сутрин - активира ВКЛ, вечер пък команда ИЗКЛ. Чудно !...
 • Анонимен 2.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  И непременно един дебел член в устата на мръсния русофилистик Ачеев
  : 4 !
 • Анонимен 2.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Ачеев ти си духач долна русофилска мастия
  : 3 !
 • Анонимен 1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Плюс два електрода в мозъка и ставаме киборги или зомбита....
 • Анонимен 1.1 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  Моя електрод в аниса ти и светваш като крушка..ха ха аха ха
  : 3 !
 • Анонимен 1.2 Анонимен преди 1 година Профил на трол?
  а пък моя в анУса ти. И пищиш като линейка.
  : 1 !