Twitter излиза на борсата

23919
Twitter излиза на борсата

В четвъртък американската социална мрежа Twitter е подала в Комисията по ценни книжа и борсите на САЩ документи за пускане на свои акции на фондовата борса, съобщава БГНЕС. В момента капитализацията на Twitter се оценява на 10 млрд. долара.

По-рано бе съобщено, че ръководството на компанията е провело серия от неформални срещи с представители на най-големите нюйоркски инвестиционни банки в рамките на подготовката за началото на процедурата по пускане на акции на фондовата борса. Генералният директор на Twitter Дик Костело и наскоро назначеният за главен финансов директор Майк Гупта искат листването на фондовата борса да бъде сдържано. Те не биха искали да се повтори случаят с публичното предлагане на конкурентра им Facebook през май миналата година. Тогава, поради огромния брой заявки за сделки с акции, се появиха технически проблеми, а цената на ценните книжа на социалната мрежа загуби половината от стойността си в рамките на няколко месеца.

По искане на Туитър Турция заменят наказанието за публикации от затвор на парична глоба

Министърът на съобщенията Бинали Йълдъръм оповести, че Туитър има желание да открие свой офис в Турция, но поставя като предварително у...

Социалната мрежа Twitter, която позволява на потребителите да изпращат кратки текстови съобщения, е основана през 2006 година. В момента услугата има над 500 милиона потребители по целия свят и е сред десетте най-посещавани в интернет.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии