X
 
 

Twitter подозира Иран за пробив в системата си

396 0
Twitter подозира Иран за пробив в системата си
Снимка: Getty Images/Guliver
След като експерт по сигурността в интернет алармира Twitter за недостатъци в защитата им, компанията обяви, че са били атакувани от хакери, работещи за чуждо правителство, предаде БГНЕС.

Хакерите направили пробив в услугата "ъплоуд на контактите", която предлага микроблог мрежата.

Тръмп напоследък буквално не е излизал от Twitter

Профилът в Twitter на американския президент Доналд Тръмп се взриви от абсурдно количество активност в четвъртък, докато комисията за ...

В изявление на компанията се казва, че са засекли "големи обеми заявки" за използване на услугата, които дошли от IP адреси в Иран, Израел и Малайзия. "Някои от тези адреси може да са свързани с държавни разузнавания", казват от Twitter.

Компанията отказа да съобщи колко телефонни номера на потребители са изтекли в мрежата. Те подозирали, че става дума за разузнавачи, защото иранските IP адреси нямали никакви ограничения да ползват Twitter, а социалната мрежа е забранена в Иран.

Според фирмата, която открила слабостите в системата на Twitter, около 17 милиона телефонни номера на потребители са изтекли в интернет.

Actualno.com

Етикети:

КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията
КЪСМЕТЧЕ за 22 февруари според зодията

Овен Очаква ви най-романтичната среща, която сте имали досега. Телец Пътуване, което ще ви запознае с много специален човек. Близнаци Няма...