Успешно изпитание на скоростния влак Hyperloop (ВИДЕО)

3182
Успешно изпитание на скоростния влак Hyperloop (ВИДЕО)

Компанията Hyperloop One проведе първо изпитание на своята технология за доставка на товари и пътници във "вакуумна" тръба в пустинята Невада. Видеозапис от теста е публикуван на официалния сайт на компанията.

Reuters отбелязва, че устройството е достигнало скорост от 160 км в час. Както твърдят разработчиците и инвеститорите, потенциално то може да надвиши скоростта на самолет. Планира се "капсулите" още тази година да могат да се движат по вакуумната тръба, части от която се намират на площадката на изпитанията.

Елън Мъск ще праща човек на Марс до 9 години

Ръководителят на компанията SpaceX – американският бизнесмен Елън Мъск – заяви за възможността за полет на човека на Марс д...

"Hyperloop е реална концепция. Тя се реализира точно сега", казва изпълнителният директор на компанията Hyperloop One Роб Лойд. Лойд планира да построи функционираща система за придвижване от този тип към 2020 година.

Проектът на вакуумния влак Hyperloop е предложен през 2012 година от американския инвеститор Елън Мъск и се заключава в това, че в тръби над повърхността на земята, в които се поддържа технически вакуум, с интервали не повече от 30 секунди и скорост до 1220 км/ч ще се движат капсули с пътници или товари.

Според разработчиците разходите за реализация на такъв проект ще бъдат много по-ниски, отколкото при строителството на жп трасе с влакове на магнитна левитация.

Мъск смята за реална цена от $6 млрд. и десет години срок за строителство на Hyperloop между калифорнийските градове Лос Анджелис и Сан Франциско.

Елън Мъск се уплаши от Трета световна война

Елън Мъск се опасява, че Трета световна война ще попречи на него (и на човечеството) да колонизира Марс. Това заявил милиардерът и ръко...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии