Вижте как лесно да разберем кой се опитва да ни следи през телефона

103474
Вижте как лесно да разберем кой се опитва да ни следи през телефона
Снимка: Pixabay

Безопасността през мобилният телефон винаги трябва да бъде приоритет. Знаем обаче, че с модернизирането на нашите телефони зачестяват и атаките към нас и нашите лични данни.

Малко хора знаят, че е възможно да се провери дали смартфонът ни е бил обект на следене, при това само с елементари кодове.

Мъжете или жените плащат повече за смартфони?

Жените харчат много повече пари от мъжете за дрехи и бижута, но мъжете са много по-неразумни щом се отнася до технологиите и по-специал...

*#21#

Този код ви позволява да разберете дали вашите повикванията или съобщения са били пренасочени. Информацията за евентуалните отклонения ще бъде показан на екрана на вашия смартфон. Тази функция е създадена най-вече за възрастни хора и малки деца, които най-често стават жертва на телефонни кражби или измами.

*#62#

Наберете този код, ако желаете да разберете къде се отклоняват вашите разговори и съобщения. Шансовете да разберете това зависят не само от вас, но и от нивото на сигурност от другата страна на слушалката.

Над 4 милиарда смартфона се използват по света

Към края на 2016 година хората po света са ползвали общо малко над 4 милиарда смартфона. Това сочат данни на анализаторската компания I...

*#06#

С помощта на този код може да разберете номера на IMEI (International Mobile Оборудване Identifier). Той ви позволява, в случай на кражба на вашия телефон да проверите местоположението му. Единственото условие е телефона да бъде включен, без значение дали е поставена друга SIM карта. Ако знаете номера на IMEI, вие може да разберете модела и техническите характеристики на телефона си.

Други интересни, забавни и полезни трикове може да разберете в Brightside.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии