X
 
 

YouTube затяга правилата за потребители

3161 0
YouTube затяга правилата за потребители
Снимка: iStock/Guliver
Най-голямата в света видео хостинг и социална мрежа YouTube, собственост на Google, затяга правилата за потребители. Изискванията на видеоплатформата към съдържавнието и  изпозлването на видеоклипове се завишават, информира BBC Russia.

Отсега нататък модераторите на YouTube ще изтриват видеоклипове,

Какво зазбраняват новите правила:

YouTube ще премахва видеоклипове, които съдържат явна заплаха или „злонамерени обиди“ въз основа на определени критерии, включително расова, полова или сексуална принадлежност.

Освен това видео хостингът няма да позволи публикуването на материали, които носят скрита или косвена заплаха от насилие.

От Youtube казаха, че новите правила ще се прилагат за всички - от политици и инфлуенсъри до обикновени потребители. Тези, които ги нарушават, няма да могат да печелят от реклами. Също така техните видеоклипове могат да бъдат изтрити и акаунтите им да бъдат блокирани.

Google плаща стотици милиони заради практика, свързана с детското съдържание на YouTube

Най-популярната интернет търсачка в света Google ще плати 170 млн. долара глоба заради недопустима практика на своята марка YouTube. Су...

Ръководството обаче също заяви, че ще има изключения от тези правила. Те ще бъдат за обиди, които се използват в сатиричен контекст, стенд ъп и свързани с музика.

"Всички оплаквания на потребителите ще бъдат разглеждани индивидуално и контекстът на видеото ще бъде взет предвид", увери представителят на YouTube Нийл Моен. "Това обаче не означава, че можете да обидите някого и след това да кажете: "Шегувах се".

Поради новите правила YouTube беше на крачка от изтриване на видеоклип на президента на САЩ Доналд Тръмп, в който той нарече сенатора Елизабет Уорън „Покахонтас“ - след като тя заяви, че има индиански корени. Въпреки това, видео хостингът реши, че целта на президента е да спечели благоволението на избирателите, а не да обижда човека и видеото не беше изтрито, припомня БГНЕС.

Причината

Ръководството на YouTube стигна до това решение след скандал през юни 2019 г.

YouTube е спрял 210 канала срещу протестите в Хонконг

YouTube обяви, че е спрял 210 канала, които изглежда били част от координирана кампания за влияние срещу протестите в Хонконг, съобщи А...

В центъра на скандала се оказа журналистът Карлос Маза от новинарския сайт Vox. Той беше обидждан и нападан многократно от видеоблогъра Стивън Краудър при всеки публикуван материал за новинарския канал.

Спорът между двамата беше и битка за последователи. Краудър през юни имаше около 4 милиона последователи в YouTube, а каналът Vox имаше 6 милиона абонати.

Всеки път, когато Маза публикува нов видеоклип, направен за Vox, Краудър заснемаше свое видео, съдържащо обидни забележки относно сексуалната ориентация и етническата принадлежност на журналиста. В своите видеоклипове Краудър имитира акцента на Карлос Маза и го нарича "странен", "мексикански гей" и "гей-елфът на компания Vox".

Тогава YouTube отказа да премахне обидните видеоклипове, тъй като те не нарушаваха правилата за използване на хостинга, но обеща да разгледа по-подробно ситуацията и по-късно наложи индивидуални санкции срещу Краудър, ограничавайки потенциала му за печалба от реклами.

В сряда, 11 декември, видео хостингът обяви, че ще премахне няколко видеоклипа на Краудър, които вече не отговарят на новите правила на Youtube.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков
Феновете на "Левски" подават ръка на Васил Божков

Не само срещата вчера не беше лека, не е лека ситуацията, в която се намира "Левски". Това е игра на нерви и нещата могат да вземат различен завой....