„Замунда” в черен списък на САЩ

205911
„Замунда” в черен списък на САЩ

Десет от 23-те най-популярни сайта с пиратско съдържание са регистрирани в страни членки на ЕС. Един от тези сайтове е българският торент тракер "Замунда" (Zamunda.net и Zamunda.se).

Това пише изданието "ИЮ обзървър", цитирайки публикуван в сряда доклад на служба към американското Министерство на търговията.

Седем от десет граждани на ЕС свалят филми от безплатни сайтове

Близо 70% от европейците свалят филми или ги гледат онлайн безплатно, законно или незаконно, сочи ново проучване на Европейската коми...

В доклада се посочва, че страните от ЕС, в които има хостнати пиратски сайтове, са Швеция (Baixedetudo.net, ThePiratebay.se), Полша (DarkWarez.pl ), Великобритания (Mp3Skull.com, PutLocker.com), Чехия (RapidShare.com), Испания (Seriesyonkis.com), Холандия (Uploaded.net ), Франция (Wawa-Mania.ec) и България (Zamunda.net).

Към момента, пише в доклада, има наказателно дело срещу Zamunda.net. Документът отбелязва, че сайтът неотдавна се раздели на две. Според текста Zamunda.net и Zamunda.se са хоствани в Швейцария, а оригиналната "Замунда" сега се казва Zelka.org и се хоства в Холандия.

Българските торент тракери са много популярни не само в България, но и в останалите страни от региона, пише още в доклада.

Друг торент сайт - torrentz.eu, вероятно се хоства в Канада или Финландия. RapidGator.net се е преместил от Обединеното кралство в Русия, където са хостнати и "местните" RuTracker.org и VKontakte.com.

Няма да има нови забрани за торент тракери, казват от Министерството на културата

Това са пълни глупости. Така директорът на дирекция „Авторско право и сродните му права” към Министерството на културата Ге...

Украински компании пък осигуряват хoстинг на Ex.ua и ExtraTorrent.cc.

Останалите сайтове от списъка са хоствани в страни като Антигуа и Барбуда, Канада, Китай, Виетнам.

Според документа тези сайтове, заради "глобалния си мащаб и популярност", "подкопават важни сравнителни предимства на САЩ в областта на иновациите в ущърб на американските работещи", тъй като голяма част от нелегално споделяната музика, филми или игри са дело на американски артисти и разработчици.

Докладът подчертава, че мерките за справяне с незаконното споделяне на продукти, интелектуалната собственост върху които е защитена, приема различни форми - от наказателни дела и многомилионни глоби, до глоби от порядъка на 600 долара.

Забраняват торентите за музика и филми?

Комуникацията, чрез която се предават аудиовизуални произведения на изкуството като музика, видеоклипове и филми, вече ще е забранена. ...

Тази глоба - от 662 долара, всъщност се отнася за България. Докладът припомня, че през 2012 г. четирима души от Arenabg.com са глобени с 1000 лв., макар че сайтът е останал онлайн. Сега се твърди, че вече сървърите му са преместени в Канада.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии