Защо създателят на устройство за защита на деца с аутизъм избра България за свое поле за изява

2652
Защо създателят на устройство за защита на деца с аутизъм избра България за свое поле за изява

Преди по-малко от месец у нас беше представено иновативно устройство за защита на деца с аутизъм. То носи името CAPPLO и е световна технологична новост, но е изобретено от българска стартъп компания. Негов създател е Драгослав Радойчич, които е родом от Сърбия, но избира България за реализирането на своята идея. Вижте какво сподели той пред Expert.bg относно избора на страна, в която да тества изобретението си, бъдещи планове за подобряване на CAPPLO и моменти от личния си опит като родител на дете с аутизъм.

Г-н, Радойчич, как се роди идеята за създаването на CAPPLO?

Идеята за създаване на устройство за защита на деца с аутизъм се роди в края на 2013 – началото на 2014 г., след като едно момче с аутизъм загина при инцидент в Ню Йорк. По това време моят син, който също е с аутизъм, беше в основно училище и не беше защитен по никакъв начин. Така разработихме устройството и го нарекохме CAPPLO. Името му не е избрано случайно. В него се съдържат английските думи child, care, cloud, community, innovation, technology, application, location, support, love (дете, грижа, облак, общност, иновация, технология, приложение, местоположение, подкрепа и любов). Именно това влагаме в CAPPLO.

Колко време отне самото изработване на устройството?

Устройството беше създадено за много кратко време, само 9 месеца. След това известно време го тествахме. И най-накрая стигнахме до финалната фраза, която тече в момента с изпробването му от семейства с деца с аутизъм. Следва да започнем производството.

...

Защо избрахте именно България за провеждане на първоначалните проби на устройството в реална среда и за първа страна, в която да започне официалната продажба на продукта?

Учените доказаха, че съзнанието подчинява физиката

Учените получиха ново доказателство, че физиологията на човек е подчинена на психиката му. Според проведения експеримент, равнището ...

Това наше решение е свързано с факта, че вече имахме установени канали и договори за дистрибуция, както и подкрепата на фондация I CAN TOO за България. Ако щете дори заради факта, че е честно да започнем от страната, където е основана нашата start-up компания.

 

Цялото интервю с Драгослав Радойчич прочетете в Expert.bg

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Технологии