10 сватбени традиции, за които най-вероятно не сте чували

1748
10 сватбени традиции, за които най-вероятно не сте чували
Снимка: iStock/Guliver

Независимо дали сте привърженици на сватбите, или по-скоро ги виждате като някаква отживелица и излишно харчене на пари, със сигурност знаете за ритуалите "ритане на канче", "сваляне на жартиер със зъби" и, разбира се, "хвърляне на букет".

Е, ако това са типични традиции за България, то по света на сватбите се случват всякакви причудливи неща, за които вероятно дори не сте чували. Предлагаме ви да се запознаете с някои от тях, за да сте винаги подготвени, ако ви поканят на женитба в Конго, например.

Ирландия: Единият крак винаги да е на земята

Когато булката и младоженецът танцуват, единият крак на жената трябва винаги да е на земята. В противен случай зли вещици може да дойдат и да я откраднат.

Германия: "Polterabend" или да изчистим чиниите

Младоженците в Германия трябва да почистят счупените чинии, които техните гости са хвърлили на пода. Така мъжът и жената прогонват всички зли духове от своето домакинство. Смята се, че по този начин се полага началото на "екипната работа" в едно семейство, която им помага да се справят с всякакви предизвикателства заедно.

Уелс: Любовни лъжички

Когато мъж от Уелс се влюби и реши да се задоми, той изработва дървени лъжици и ги подарява на своята възлюбена. Декорациите по лъжиците включват ключове като символ на ключ към сърцето му и мъниста, символизиращи броя деца, които иска. Днес тази традиция не се спазва много, но все още се срещат младоженци, които си подаряват дървени лъжици.

Мексико: Сватбено ласо

По време на сватбената церемония двойката се омотава с "ласо" от цветя, като ласото се оформя като цифрата осем. Ласото символизира връзката на младоженците, а осмицата, която е изправен символ за безкрайност, символизира продължителността на брака им.

Швеция: Откраднати целувки

Когато по време на сватбата булката стане от масата си, всички гостенки имат право да отидат и да целунат младоженеца. А ако младоженецът излезе от залата, всички мъже може да целунат булката.

Румъния: Отвличане на булката

Преди сватбата гостите организират "отвличане" на булката, закарвайки я на неизвестно място. След това искат откуп от младоженеца. Така нареченият откуп обикновено представлява няколко бутилки алкохол.

Испания: Да отрежем вратовръзката

На някои испански сватби приятелите на жениха режат вратовръзката му и продават парчета от нея на останалите гости, за да събират пари за младоженците.

Шотландия: Засипване на младоженците

Сватбени поверия: Традиции, които всяка булка трябва да знае

Сватбата е важен ден за всяко момиче. Още от младостта си много момичета си представят сватбеното си облекло, идеалния младоженец и дъл...

В деня преди сватбата приятелите на булката и младоженеца ги хващат и ги заливат с всякакви течности, прах, брашно, пера и каквото друго намерят, а след това ги развеждат из града. Може да ви се струва, че това е страшно унижение, но така в Шотландия гонят злите духове.

Френска Полинезия: Да стъпиш върху роднините

Една от традициите на Маркизките острови във Френска Полинезия е особено стряскаща за роднините на младоженците. След края на брачната церемония родителите трябва да легнат по лице един до друг, а мъжът и жената да се разходят върху гърбовете им.

Конго: Усмивките са забранени

Независимо колко са щастливи и развълнувани, младоженците в Конго нямат никакво право да се усмихват, защото така ще покажат, че не се отнасят сериозно към брака.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Над 400 костюма са облечени досега в Dancing Stars

Кой известен режисьор участва в кампанията на Байдън

Кои са най-щедрите знаменитости в света

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com