Буйка идва с кубински музиканти и симфоничен оркестър

8489
Буйка идва с кубински музиканти и симфоничен оркестър

Испанската дива с феноменален глас Буйка води за концерта си в София музиканти от Куба, които ще свирят заедно с големия симфоничен оркестър София Симфониета. На 18 декември за Коледния концерт в НДК на сцената ще бъдат над 50 музиканти. На пулта ще застане един от най-известните испански диригенти Антонио Куенса. Грандиозността на събитието ще бъде подсилено от участието на прекрасния пианист Иван Мелон.

Черната перла на испанската музика ще се представи пред българските си фенове с най-доброто от своя репертоар след поредица от супер успешни концерти в САЩ, Европа и Латинска Америка. Буйка черпи вдъхновение от испанското фламенко и съчетава емоционалните си вокали с африканските влияния. Така музиката й събира енергията на три континента и това е в основата на нейния световен успех. Тя изпълнява и стари испански песни от стила копла и милонги, но пее и джаз, кубинско болеро, румба и болерия. Веднъж чута, Буйка не може да бъде забравена никога. От нея изригват вълнения и чувства, оставящи слушателите без дъх. Публиката се прикланя пред нейните завладяващи интерпретации на известните песни "La boheme", "Volver volver", "La Falsa Moneda", "No Habrá Nadie En El Mundo" и др.

Йорданка Христова ще пее на площад "Батенберг" на Нова година

Йорданка Христова ще бъде перлата на новогодишния купон на БНТ от площад "Батенберг". Компания за шоуто под звездите ще й правят "Акага...

За голямата сцена Буйка е лансирана от известния режисьор Педро Алмодовар. Той казва:

„Когато пее, Буйка ме кара да изтръпвам, нейната отдаденост на музиката веднага покорява. Буйка е от линията на онези певици като Едит Пиаф, Нина Симон, Чавела Варгас, каквито вече рядко се срещат.” Последно я видяхме в неговия филм „Кожата, в която живея“ - в едър план, облечена в пленителна червена рокля на Жан Пол Готие.

Билети се продават в системите на Ивентим и Тикетпро, и на касата на НДК.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com