Български фенове на Джако танцуваха за рождения му ден

8278
Български фенове на Джако  танцуваха за рождения му ден

Много приятели и почитатели на Майкъл Джексън се събраха вчера вечерта в центъра на София пред НДК, за да отпразнуват за първи път в България с концерт и флашмоб 55-ия рожден ден на краля на попа.

Десислава Жаблянова, която е и сред организаторите разказа, че искат да покажат на хората, че Майкъл е в техните сърца и ще го пазят там завинаги като един крал на поп музиката. А самата идея да го направят по този начин идва спонтанно. В Деси идеята се е зародила, мотивирана от интервю, което Джако е дал пред Опра. Така Деси си спомня за всичко, което правил и за това колко не е бил разбран. Тя лично ще запомни неразбирането, че не трябва хората да вярват на всичко, което е изписано в медиите за него. Защото, когато са писани лошите неща за него, той не е обръщал внимание на пресата, защото не е искал да бъде центъра на внимание, а да остане само и единствено с хубавата музика, която е правил.

Тимбаленд записва песни с гласа на Джако

Известният американски продуцент Тимбаленд обяви, че скоро ще представи няколко песни с гласа на Краля на попа Майкъл Джексън. Идеята ...

Този ден се празнува в цял свят, каза Деси и посочва, че тази вечер (29.08 бел.р.) на сцената ще пеят 10 изпълнители, всички дошли да покажат и отдадат своята почит към него. Някои от тях дори не посмяха да пеят негова песен, защото смятат, че е много голям и велик. А танцьори пък поведоха флашмоб с танц на краля. Сред танцуващите с костюм в черно и бяло, който бе сред любимите на краля на попа, бе и Боряна. Тя и Валя са фенове от години на Джако. Валя още от 13-годишна, когато за първи път гледа филма "Лунен пътешественик" и макар днес да е почти на 40 г. в нито един момент не е преставала да обича музиката му. "Няма отказване, това си е чисто пристрастяване", каза жената.

Запознават се с други почитатели след смъртта на краля на попа, когато започват и сбирките им пред Народния театър. Нейната любима песен – послание на Майкъл е "Мъжът в огледалото", която казва: За да промени света, първо трябва да започне човекът в огледалото и себе си да промени, после да промени всички около нас. "Той не е певец, той е творец, той е човек, който показва какво трябва да направят хората със земята си, околната среда. Ето това е нещо по-различно от сегашните изпълнители", споделя Валя, а Боряна е напълно съгласна, но нейната песен е тази за земята.

Сега това, което се променило е единствено, че растат на години, но признават, че си остават на 13, когато за първи път го видели в киното. Променя се и броят на плакатите в стаите им – на 13 те са били навсякъде, а сега ликът на краля е само на няколко плаката, казват те с усмивка. Боряна скромно казва, че се старае да танцува като Майкъл и признава, че не може да се научи да е съвършено като него - "Абсурд".

Лекарството, убило Майкъл Джексън, ще бъде ползвано за екзекуции

Лекарството пропофил, което покоси поп легендата Майкъл Джексън, ще бъде използвано за изпълнението на смъртни присъди в американския щ...

Така в центъра на София вчера опразнуваха 55 години от рождението на Майкъл Джексън, който макар и да не е сред нас, остава завинаги в сърцата на милиони свои почитатели по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com