Джей Зи влиза в Залата на славата за автори на песни

1365
Джей Зи влиза в Залата на славата за автори на песни
Снимка: Getty Images / Guliver

Джей Зи стана първият рапър, който бе удостоен с честта да бъде въведен в Залата на славата за автори на песни. Заедно с него през тази година с честта ще бъдат удостоени още Кенет "Бейбифейс" Едмъндс, Макс Мартин и Джими Джам енд Тери Луис. Церемонията по 48-ото въвеждане ще се състои през юни в Ню Йорк, пише БГНЕС.

"Залата на славата за автори на песни" е американска организация, създадена за поддръжка на заслужили композитори и автори на популярни в САЩ песни и на млади таланти.

Джей Зи изглежда по-капризен от Кание Уест

Американските рапъри Джей Зи и Кание Уест се съревновават не само за сърцата на поклонниците, но и в рейтингите на капризите, пише БГНЕ...

Тя е дъщерна организация на американската Национална академия за популярна музика. Основана е през 1969 г. от Джони Мърсър (текстописец и композитор), Абе Олман и Хауи Ричмънд (издатели), с цел признаване на успехите на авторите на песни. От 1993 до 1998 г. начело на организацията е Франк Синатра.

Като правило, за "Залата на славата за автори на песни" се избират музиканти, чиито композиции са популярни в целия свят и са признати от Националната академия за популярна музика. Хитовете, също така, трябва да са създадени в последните 20 години.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com