Джоди Фостър: Жените над петдесет години изобщо не познават себе си

5489
Джоди Фостър: Жените над петдесет години изобщо не познават себе си
Снимка: Getty Images

Джоди Фостър се появява на една от кориците на новия брой на списание "Elle", посветен на жените в Холивуд. Дженифър Лопес също стана една от героините на изданието. В интервюто 61-годишната Фостър говори за остаряването, отношението на обществото към възрастта на жените, славата, критиките и кариерата си.

Джоди Фостър получи първата си номинация за "Оскар" на 14-годишна възраст за поддържащата си роля във филма "Шофьор на такси" (по-късно тя спечели "Оскар" за най-добра актриса във филмите "Обвинената" и "Мълчанието на агнетата"). Сега тя има "толкова много награди, че имат своя собствена страница в Уикипедия", се казва в статията.

Снимка: Getty Images

След навършване на 60 години

Още: Чакането свърши: Мег Райън се завръща в Холивуд!

Фостър навърши 60 години миналата година - етапен момент за празнуване след трудно десетилетие, в което тя се бореше да приеме възрастта си и се отдаде на режисура, но почти не се виждаше на екрана.

"Все още ме караха да направя три хиляди филма и наистина не исках този натиск. И ролите бяха неясни. Хората не знаят как да пишат за жени над 50, както жените над 50 не познават себе си. Доста е трудно да живееш между 50 и 60 години, все още придържайки се към по-младата си версия и съревновавайки се с миналото си", сподели актрисата.

Още: Холивуд с отворено писмо: Действията на "Хамас" са тероризъм

Джоди Фостър през 1999 г., снимка: Getty Images

Фостър също призна, че е чувствала провала, защото не е успяла да постигне определени висоти в режисурата и писането на сценарии: "Имах период, когато си мислех: "Уау, имах такива цели в писането и режисурата, но не постигнах нито една от тях." И не можех да спра да се чувствам като ужасен провал – сякаш не бях оправдала всички високи очаквания, които имах за себе си. Просто мислех за това отново и отново. И след това нещо се промени. И сега чувствам, че имам по-малко филмови цели от всякога и съм по-щастлива от всякога."

Осъзнаването на новите приоритети

Още: Лелята на Анджелина Джоли живее в квартал "Люлин"

През 2021 г. Джоди Фостър спечели "Златен глобус" за най-добра актриса в поддържаща роля в "Мавританецът". Тази година излезе филмът "Найед", в който тя бе спрягана за "Оскар" за второстепенната си роля на треньор по плуване. Следващата година Фостър ще се появи в ролята на огорчения детектив от Аляска Лиз Данвърс в четвъртия сезон на прочутия сериал "Истински детектив".

Със съпругата ѝ Александра Хедисън, снимка: Getty Images

Актрисата, която през 2014 г. се ожени за приятелката си Александра Хедисън, обаче споделя, че "на една възраст" е разбрала, че "е време да бъде друга". "Също така може да правите повече от нещата, които обичате, по-малко от нещата, които мразите, и да спрете да се укорявате за неща, които не можете да контролирате – остарявате и значимостта ви се променя. И има нещо удивително в това да се снимам на моите шейсет и да подкрепям други хора. Мисля, че това ми харесва повече от всичко, което съм правила", обясни тя.

Още: Джоди Фостър: Да си майка, значи да се страхуваш

Фостър говори за славата, успешната кариера и цената, която е платила за такъв успех: "Откривам, че се извинявам на хората за това, което бях на двайсет години, казвайки им: "Не мога да повярвам че бях толкова егоистична". Бях ужасна приятелка, защото бях заета да снимам през цялото време. Ако нямаш време като един обикновен човек, ще станеш лош в много отношения. Постигнах много, но като личност наистина изостанах. Това е труден урок за усвояване, защото трябва да се погледнете в огледалото и да кажете: "Разочаровах много хора и не бях човекът, когото можех да бъда".

Фостър за критиките

Въпреки това Джоди се отнася към критиките спокойно. "Наистина не ме интересува какво мислят другите хора. Защо трябва да ме интересува какво мисли някой по пижама за това какво трябва да правя с живота си?", убедена е тя, пише БГНЕС.

Джоди Фостър също каза, че не е голяма почитателка на филмите за супергерои, които станаха особено популярни напоследък: "Това е етап. Този етап продължи твърде дълго за мен. Надявам се скоро той да омръзне на хората. Възхищавам се на такива добри филми като "Железният човек", "Черната пантера", "Матрицата", пленена съм от зрелищността им, но не затова станах актриса. И тези филми не променят живота ми. Надявам се във филмовата индустрия да има място за всичко останало".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Камила е невинна: Истината за развода на Даяна и Чарлз

Вижте как е изглеждала Франциска Йорданова преди Dancing Stars (СНИМКИ)

Здрава Каменова с разтърсващ разказ за битката си с депресията

Катето Евро призна, че се бори с тежък порок

Теодора Духовникова разкри дали дъщерята на Румен Радев - Дарина, е талантлива актриса

Миро с огромно признание към Слави Трифонов

Наум Шопов се подлага на жесток глад, пие само вода

Познахте ли го? Това е Алек Младенов от "Ергенът" като дете (СНИМКА)

Папи Ханс избухна, развалил си отношения с Натали Трифонова заради Dancing Stars

Голям провал за полицаите в "Един за друг"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com