EXIT 2013: (R)Evolution с Atoms For Peace, Snoop Dogg и DJ Fresh Live

11924
EXIT 2013: (R)Evolution с Atoms For Peace, Snoop Dogg и DJ Fresh Live

Един от най-големите фестивали на Балканите, EXIT, предстои да се проведе за 13-ти пореден път. Тази година фестивалът ще е по-голям от всякога – вместо традиционните 4 дена във втория уикенд на юли и над 20 сцени, това лято EXIT ще е петдневен, от 10 до 14 юли. Неслучайно и слоганът на феста е R:Evolution.

Първите хедлайнери, обявени от организаторите, са Atoms For Peace, Snoop Dogg и DJ Fresh Live.

Atoms For Peace е сравнително нова банда, сформирана експериментално, което не е никак учудващо предвид главните участници – вокалът на Radiohead, Том Йорк, един от най-легендарните басисти, Флий от Red Hot Chili Peppers и барабанистът на Beck и R.E.M., Джои Уоронкър. Близо година след създаването си през 2009 г. групата е без име и често е наричана „???“ или „Thom Yorke ???”. Името на групата реферира към реч на американския президент Айзенхауер от 1953 г. и песен от дебютния соло албум на Йорк (The Eraser). В официалния сайт на Atoms For Peace се чете и фразата „Nuclear Power? No Thanks!”. В началото на тази година излезе и техният първи албум, Amok, издаден от лейбъла XL Recordings. Сингълът “Judge Jury and Executioner” може да се види тук. Atoms For Peace са на главната сцена на 13 юли, събота.

Snoop Dogg, разбира се, не се нуждае от каквото и да е представяне. Рапърът е може би един от най-известните представители на Западния бряг и най-успешният продукт на гиганта Dr. Dre. 12 албума, над 30 милиона продадени копия, множество арести, стотици концерти пред хиляди фенове в целия свят и десетки филми са зад гърба на 40 годишния Snoop Dogg, който от края на 2011 г. се подвизава и под псевдонима Snoop Lion, следваствие на реге вълната в творчеството му. Reincarnated е името на последния му албум, реализиран през април тази година, когато и за първи път официално се появява с името Snoop Lion. Певецът споделя, че е щастлив от това, което прави в момента и дори и в следващите две-три години да не издаде рап парче, това ще е добре, защото важното е музиката, която правиш, да те кара да се чувстваш добре. В Reincarnated участие взимат ямайски реге легенди, както и Busta Rhymes, Rita Ora, Akon, Drake и Chris Brown. Повече за новия албум на Snoop, както и за документалния филм, разказващ за пътешествието му из Карибите, може да се види тук. На мейн стейджа на EXIT 2013 Snoop няма да изневери и на гангстерското си минало и обещава едно незабравимо преживяване на 11 юли, четвъртък.

Един от най-големите дръм енд бейс и дъбстеп диджеи в света ще се качи на главната сцена на EXIT на 12 юли, петък. DJ Fresh ще излезе с банда на живо, представяйки някои от най-големите си хитове, като „Hot Right Now”, “Louder” и “Gold Dust”, последните два част от третия му албум Nextlevelism, излязъл в края на 2012 г..

Не ни остава нищо друго, освен да очакваме следващоите големи имена от EXIT 2013, като тепърва предстои да бъдат обявени големите на Dance Arena-та, едно от най-атрактивните и посещавани места на фестивала.

Автор: Красимира Тотева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com