Горещите електронни имена ремиксират

39214
Горещите електронни имена ремиксират

Няколко от горещите артисти на съвременната електронна сцена дават нов живот на песента “До вчера” - един от най-големите хитове на Братя Аргитови от 80-те години на миналия век.

Ремиксите на Infragreen и Big Tiger от младия електронен лейбъл WTF IS SWAG и дуото 1000 names са създадени специално за видео конкурса New Picture, Same Great Sound и вече са пуснати за свободно теглене в техните Soundcloud канали, както и на официалния сайт на конкурса NewPictureSameGreatSound.com.

Предизвикателството към музикантите, както и към видео мейкърите е да докажат, че времето само увеличава стойността на класиката. Песента“До вчера” е записана през 1983 година и още с пускането си става хит №1 в България и Унгария в продължение на 5 седмици.

„Радвам се, че нашата музика продължава своя живот и този конкурс е един от начините това да се случва“ – споделя Благовест Аргиров. „Интересът към тази песен за мен не е изненада – мисля, че се дължи на аранжимента, който през 80-те беше много авангарден. „До вчера“ има абсолютно новаторско наше музикално know-how. Работехме в студиото през нощта заедно с Кирил Иванов и правехме невероятни неща – забързвахме баса със специални технологии, работехме с ритъм бокс вместо барабанист... Когато плейбекът беше готов, никой не ни вярваше, че е направен в България“ - разказват още създателите на песента.

Всеки участник в New Picture Same Great Sound може да се включи безплатно, като изтегли някой от трите ремикса от сайта на конкурса (или Soundcloud-каналите на WTF IS SWAG и 1000 names), заснеме и монтира видео към него и качи готовия материал на сайта на конкурса преди крайния срок - 23:59 часа на 11 октомври 2013 г.

Жури в конкурса са утвърдени имена в българското кино и музика - музикалният журналист Ивайло Спасов, Весела Данчева и Иван Богданов от студиото за анимации Compot Collective и продуценското дуо Мисирков/Богданов. Всички те ще определят носителя на Голямата награда - уикенд пътуване за двама до Берлин с поети всички разноски и бонус - организирано посещение на специална селекция нощни клубове.

Междувременно е отворено и гласуването за наградата на публиката – победителят, събрал най-много гласове на сайта до 23:59 на 22 октомври ще може да продължи запечатването на бъдещи класики със собствена GoPro камера.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com