X
 
 

HBO се скара на Тръмп заради опитите му да копира "Игра на тронове"

5380 0
photo of HBO се скара на Тръмп заради опитите му да копира "Игра на тронове"
Снимка: Getty images/Guliver

Телевизионният канал HBO отново призова президента на САЩ Доналд Тръмп да не използва стила и образите на поредицата „Игра на тронове“ в своите политически колажи, предаде БГНЕС.

Тръмп прави това не за първи път.

На 18 април в официалния профил на президента се появи колаж, който показва силуета на Тръмп в облак от мъгла. Картината е придружена от шрифт, като този на надписи в сериала.“ Играта свърши. За мразещи и радикално леви демократи: Никакви тайни споразумения. Няма пречки (за правосъдието) ”, гласи текстът.

Малко след публикуването на туита, пресслужбата на телевизионния канал, продуциращ поредицата, реагира възмутено.

"Въпреки че можем да разберем големия интерес към „Игра на тронове“, особено сега, когато излиза последният сезон, ние все така искаме нашата интелектуална собственост да не се използва за политически цели", се казва в изявлението на HBO.

Тръмп вече два пъти е използвал тематика от "Игра на тронове".

В началото на януари той пусна в своя профил в Instagram фотоколаж за изграждането на стена на границата с Мексико, в която използва лозунга "Стената идва" ("The Wall is Close"), написан с фирмения шрифт от поредицата.

Два месеца преди това президентът в същия стил обяви в Twitter за възобновяването на санкциите срещу Иран: същият мем беше използван във фотоколажа, но този път той фразата беше: "Санкции идват".

В отговор на това иранският генерал Касем Сулеймани публикува в Instagram снимката си, също стилизирана като поспер на „Игра на тронове“. Колажът му в Instagram е придружен от подпис: „Ще се изправя срещу тебе“. По-късно тази публикация бе заличена.

През ноември, за първи път, HBO призова президента да се въздържа от политическа употреба на поредица.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители