X
 
 

Холи Бери: Оскарът нямаше смисъл (СНИМКА)

2855 0
photo of Холи Бери: Оскарът нямаше смисъл (СНИМКА)
Снимка: Getty Images/Guliver
Холи Бери, която стана първата тъмнокожа изпълнителка на големия екран, получила награда "Оскар" за най-добра актриса в "Балът на чудовищата", 15 години по-късно казва, че това признание "не означаваше нищо".

В скорошно интервю актрисата разсъждава за триумфа си през 2002 и церемонията за връчване на Оскар-ите през 2016, към която бяха отправени обвинения в дискриминация.

Оттогава досега няма друга тъмнокожа актриса, отличена с "Оскар" за главна роля, припомня БГНЕС. Номинираните са били общо осем.

"Вярвах, че наградата има смисъл, но се оказа, че не е така. Бях дълбоко засегната и разстроена от този факт. Това ме вдъхнови да поема по друг път, сега искам да стана режисьор. Искам да дам възможност на чернокожите", мотивира се Холи Бери.

Оливие Мартинес и Холи Бери се развеждат?

Холи Бери е поредната звезда след Кейт Мос и Дженифър Гарнър, чиито брак явно е пред приключване. 48-годишната актриса и нейният 43-г...

Снимка: Getty Images/Guliver

Тя смята, че чернокожите биха имали повече шанс да печелят награди в киното, ако присъстват по-широко в други професии, свързани със седмото изкуство.

В сряда стана известно, че американската академия за кинематография ще приеме 774 нови членове, 30% от които са афроамериканци.

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители