Историите за вампири продължават

5217
Историите за вампири продължават
Тандемът Тим Бъртън и Джони Деп възраджа класическата поредица на 70-те години "Тъмни сенки"

Ненадминатият творчески тандем Тим Бътън и Джони Деп отново се събират, за да реализира новия си иронично мрачен проект. Доказали се във времето с филми като "Едуард Ножиците", "Слийпи Холоу", "Чарли и шоколадовата фабрика", "Алиса в страната на чудесата" те отново са готови да вдъхновяват и завладяват със своята нестандартност.

От както вампирите се пренасят от фолклорните легенди на екрана, те не спират да бъдат притегателен образ за публиката. Точно те са новото  вдъхновение за артистичното дуо. То ще възкреси класическата поредица от 70-те години на миналия век "Тъмни сенки" на голям екран. Сюжетът на сериала ни връща в далечната 1752г., когато Джошуа и Наоми Колинс заедно с невръстния си син Барнабас напускат Англия. Те отплават в Америка, където започват нов живот. Но след като пораства, синът им е превърнат във вампир.. Режиьорът Тим Бъртън споделя: "Обаянието на сериала се крие най-вече в образа на 200-годишния вампир Барнабас Колинс. У неговия пресонаж има толкова запомнящи се черти – странна прическа, тембърът, романтичният и донякъде шескпиров изказ. Но за мен това, което правеше този герой неповторим е че той е вампир по неволя, една много измъчена душа.” 

Папараци подпукаха дъщерята на Ванеса Паради и Джони Деп

Новата жертва на папараците е дъщерята на Ванеса Паради и Джони Деп, пише в. "Фигаро". Дванайсетгодишната Лили Роуз е преследвана от ...

Във филма Джони Деп ще се превъплъти в ролята на Барнабас - богат плейбой, който разбива сърцето на красивата, но опасна Анджелика Бушард (в ролята Ева Грийн). Отмъщението й е жестоко. Тя го превръща във вампир и го погребва жив. Съвсем естествено историята е разказана в тъмни краски. За готическата визията сериозен принос има и художникът на "Слийпи Холоу" Хайнрикс, за чиято работа е награден с "Оскар". Той признава със смях, че „Тъмни сенки" е  най-трудната задача, с която се е заемал.

На екрана Джони Деп ще си партнира с: Мишел Пфайфър, Клой Мориц, Джони Лий Милър, Гъливер МакГрат. У нас филмът излиза на 11 май.

Редактор: Боряна Кръстева

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com