Издават нечувани дуети на Джексън и Меркюри

14450

Издават нечувани дуети на Джексън и Меркюри

Макар единият да е мъртъв от повече от две десетилетия, а другият - от почти половин десетилетие, Фреди Меркюри и Майкъл Джексън имат недовършена работа с музикалните класации, тъй като техни нечувани до момента дуети ще бъдат издадени по-късно тази година.

Легендарният фронтмен на Queen и Кралят на попа записали няколко песни в Калифорния през 1983 г., като дори подготвяли цял албум. Но в крайна сметка успели да запишат само три парчета, след което се отказали от проекта, за да работят по собствените си песни.

Лекарят на Майкъл Джексън е готов да разкрива пикантни тайни

Сдобилият се с мрачна слава личен лекар на Майкъл Джексън доктор Конрад Мъри заплаши, че ще разкрие в телевизионен ефир най-пикантните ...

Меркюри и Джексън записали трите песни наведнъж в Енсино, Калифорния през 1983 г., след като били пазени в тайна три десетилетия, сега песните били преработени, за да дадат на слушателите най-близкото възможно звучене до това, към което легендарните музиканти са се стремели с дуетния си албум.

Китаристът и барабанистът на Queen Брайън Мей и Роджър Тейлър започнали работа по записите и целят да пуснат завършения проект след два месеца, определяйки го като "нещо, което хората трябва да чуят". Те прибегнали до помощта на продуцента Уилям Орбит, за да ускорят процеса, пише БГНЕС.

Бившият мениджър на Queen Джим "Маями" Бийч разкри пред британският вестник "Таймс", че причината за провалената звукозаписна сесия е колкото добре известната ексцентричност на Майкъл Джексън, толкова и други неща. Отношенията между Джексън и Меркюри започнали да се влошават почти веднага и Джексън подложил сътрудничеството на сериозно напрежение, когато въвел лама в звукозаписното студио. Маями се спомня за времето, когато партньорството се провалило окончателно. "Меркюри ми се обади и каза: "Маями, скъпи, можеш ли да наминеш? Трябва да ме измъкнеш оттук, записвам с лама", разказва продуцентът.

През 2011 г. Мей и Роджърс получили разрешение да работят по дуетите на Фреди и Майкъл от управителите на имуществото на Джексън, които държат правата върху всички записи на Краля на попа и се занимавали с проекта с ограничен успех. Но след присъединяването на Орбит, който е работил със звезди като Мадона и Блър, двамата предвиждат, че песните ще бъдат пуснати навреме за Коледа.

Дъщерята на Майкъл Джексън посегна на живота си?

15-годишната дъщеря на Майкъл Джексън - Парис, е била откарана спешно в болница в Лос Анжелис след предполагаем опит за убийство. Това ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com