Жан-Мишел Жар записа песен с Едуард Сноудън

2822
Жан-Мишел Жар записа песен с Едуард Сноудън
Снимка: Getty Images/Guliver

Разобличителят на американските спецслужби Едуард Сноудън записа песен със световноизвестния френски електронен музикант Жан-Мишел Жар, съобщиха от звукозаписната компания Columbia.

Парчето "Exit" показва речитатив на Сноудън за следенето на спецслужбите, като това става на фона електронна композиция на Жар. Песента може да се чуе в интернет и ще се появи в подготвяния албум на музиканта "Electronica Vol. 2: The Heart of Noise", който ще излезе на идния месец.

Двойката е осъществила контакт със съдействието на британския вестник „Гардиън“, след като в дадено интервю Жан-Мишел Жар поискал да се свърже със Сноудън.

Сноудън окуражава британците да поискат оставката на Камерън

Бившият служител на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън допринесе за натиска върху британския премиер Дейвид Камер...

“Едуард е абсолютен герой на нашето време. Когато за пръв прочетох за него, се сетих за майка ми”, сподели композиторът пред британския вестник, предаде БГНЕС.

"Тя се е присъединила към френската съпротива през 1941 г., когато хората във Франция са смятали такива като нея за размирници. Тя винаги ми казваше, че когато обществото върши нека, които не можеш да понасяш, трябва да се изправиш срещу него".

След като установил контакт, 67-годишният Жар заминал за Москва, за да се срещне с 32-годишния Сноудън, за да направят записа.

Между другото албумът е записан с участието на Гари Нюман и поп дуото „Пет Шоп Бойс“.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com