Китай се прехласна по Джеймс Камерън

4402
Китай се прехласна по Джеймс Камерън
Режисьорът предизвика фурор

За истинското изкуство и парите говори пред аудиторията на китайска телевизия топрежисьорът Джеймс Камерън. Той защити използването на големи бюджети за мащабни продукции, изискващи развихряне на въображението.

"Филмовите режисьори трябва да рискуват всичко в работата си като артисти, за да могат да направят интересни и добри филми", заяви в интервю за китайската телевизия CCTV Камерън.

Той е в Пекин, за да подготви всички детайли около снимането на новия "Аватар" в страната. Както е известно Китай е най-големият консуматор на творчеството на режисьора и Камерън не случайно охажва местната публика за предстоящата мултимилионна продукция. Без много излишно старание той привлече интереса на местните си колеги и на многобройна публика. Камерън, чиято нова 3D версия на "Титаник" отново подобрява рекорди в класациите, призна пред аудиторията, че се е сблъсквал с много трудности, когато е трябвало да снима мащабни продукции с огромни бюджети.

"Понякога за да направиш добър и интересен за зрителите филм, са нужни много пари. Това не означава, че ги пилееш безотговорно. В случая с "Титаник" и "Аватар" се нуждаех от големи бюджети, като част от парите отидоха за специалните ефекти", каза Камерън.

"Титаник" е бил сниман за 200 милиона долара, "Аватар" е глътнал 500 милиона, но пък двата филма минаха милиардната граница и станаха най-касовите в историята на киното. "Титаник" дори спечели рекордните 13 награди "Оскар".

Джеймс Камерън посъветва китайските си колеги да имат смелостта да поемат рискове и да не правят компромиси с работата си, ако искат да направят хубави и стойностни филми.

Джеймс Камерън ще направи още 4 спускания до Марианската падина

Канадският режисьор Джеймс Камерън, заснел филми като "Титаник" и "Аватар", който първи в света сам се спусна до най-ниската точка на з...

Редактор: Иво Георгиев

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com