Куп холивудски звезди се включиха в протестен митинг в Ню Йорк (СНИМКИ)

1659
Куп холивудски звезди се включиха в протестен митинг в Ню Йорк (СНИМКИ)
Снимка: Getty Images

Американски филмови и телевизионни звезди, сред които Брайън Кранстън от сериала "Breaking Bad", се включиха в демонстрация на емблематичния "Таймс скуеър" в Ню Йорк в подкрепа на стачката на профсъюза на актьорите

"Няма да приемем работата ни да бъде отнета и да бъде дадена на роботи", каза от трибуната Кранстън, споделяйки притесненията си от изкуствения интелект пред многобройната тълпа от стачкуващи и поддръжници, събрали се на площада в сърцето на театралния квартал Бродуей.

Брайън Кранстън, снимка: Getty Images

Облечен в блуза с надпис на актьорския профсъюз и с вдигнат юмрук, той отправи послание към главния изпълнителен директор на "Дисни" Боб Айгър: "Няма да приемем да ни отнемете правото да работим и да си изкарваме достойно прехраната". Ръководителят на едно от най-големите студиа разгневи членовете на актьорския профсъюз, като заяви, че исканията за по-високи възнаграждения и ограничения за използването на изкуствен интелект са "неразумни", припомня Ройтерс.

Още: Дуейн Джонсън-Скалата е дарил седемцифрена сума за стачкуващите актьори

"Не на последно място, няма да ви позволим да ни отнемете достойнството", каза Кранстън, който е в ролята на Уолтър Уайт в продукцията "Breaking Bad" - сериалът, влязъл в историята на телевизията, пише БТА.

Ф. Мъри Ейбрахам, снимка: Getty Images

На фона на гигантските екрани на площад "Таймс скуеър" - често фон за промоции на нови продукции на стрийминг платформите - Ф. Мъри Ейбрахам, известен с ролите си в "Амадеус" (отличен с "Оскар" за най-добър актьор през 1984 г.) и сериалите "Вътрешна сигурност" и "Белият лотос", защити профсъюзите като "добри за Америка".

Още: Ще саботира ли стачката на актьорите и кинофестивала в Торонто?

Сред присъстващите на демонстрацията бяха още Кристин Барански, Клои Грейс Мориц, Стив Бушеми, Брендън Фрейзър, Крисчън Слейтър, Джесика Частейн, която на 18 юли изрази възмущението си в Twitter, че "87% от членовете на профсъюза печелят по-малко от 26 000 щатски долара годишно" и нямат право на здравна застраховка. Миналата седмица звездата от сериала "Тед Ласо" Джейсън Съдейкис също се появи на първа линия на протестите.

Клои Грейс Мориц, снимка: Getty Images

От 14 юли актьорите се присъединиха към стачката на сценаристите, започнала през месец май, след провала на преговорите със студията за възнагражденията и гаранциите по отношение на ограничаване на използването на изкуствен интелект. Те виждат тази нова технология като заплаха за бъдещето им. Притесненията им са предизвикани основно от изкуствения интелект, който улеснява създаването на реалистични гласове и компютърно генерирани образи. Подобен двоен протест в Холивуд се прави за първи път от повече от 60 години насам.

Крисчън Слейтър, снимка: Getty Images

Одобрените стачни правила на профсъюза, от който са част 160 000 актьори, каскадьори, танцьори и други професионалисти от малкия и големия екран, забраняват участие в снимки или рекламни проекти, което предизвиква сериозни сътресения в Холивуд.

Брендън Фрейзър, снимка: Getty Images

Елън Бърстин, Джесика Частейн, снимка: Getty Images

Стив Бушеми, снимка: Getty Images

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Първи думи на Венелин Венков след новината, че напуска "Ку-Ку бенд"

Продават имението на Матю Пери, в което той така и не успя да живее

Наградата, за която Ози Озбърн отчаяно мечтае

Разпад: Венков и Невена напускат "Ку-ку бенд"

Крисчън Слейтър очаква четвърто дете

Алек Болдуин призна, че е изшмъркал кокаин колкото от "Земята до Сатурн и обратно"

Нова любовна двойка в Hell's Kitchen (СНИМКИ)

40 дни мълчание: Филип Киркоров с обет заради атентата в "Крокус" (ВИДЕО)

Предложиха на Натали Трифонова да си застрахова краката

Ключови участници вече са аут от Hell's Kitchen (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com