Лейди Гага дарява наградата "ЛенънОно за мир"

4784
Лейди Гага дарява наградата "ЛенънОно за мир"

Лейди Гага съобщи, че ще дари наградата си за мир, присъдена й от вдовицата на Джон Ленън Йоко Оно, на Фондацията срещу СПИН на британския певец Елтън Джон.

"Ще даря тази награда на фондацията "Елтън Джон срещу СПИН" и ще работя в тясно сътрудничество с нея, за да направим така, че парите да отидат специално за сираците и социално слабите младежи в САЩ, родени с вируса на СПИН или с болестта СПИН", каза тя при връчването на наградата.

Наградата "ЛенънОно за мир" се присъжда на всеки две години от Йоко Оно, вдовицата на Джон Ленън, предаде БГНЕС.

Йоко Оно заяви пред АФП, че иска да отличи Лейди Гада за борбата й в полза на правата на хомосексуалните. Лейди Гага е силна и е страхотно, че тя използва силата си, за да прави и други неща, освен само да пее, каза Оно.

Освен американската певица, сред лауреатите тази година са руската пънк група "Пуси Райът", американският есеист Джон Пъркинс, активистката Рейчъл Кори, убита в Газа, и журналистът Кристофър Хичънс, също американци.

Наградата "ЛенънОно за мир" бе учредена от вдовицата на бившия член на "Бийтълс" през 2002 г. в памет на борбеността на съпруга си. Тя се присъжда на хора, които работят за мира в света. Размерът на наградата никога не е бил разкрит.

Редактор: Десислава Симова

Лейди Гага посети Джулиан Асандж

Основателят на сайта Уикилийкс Джулиан Асандж беше посетен от певицата Лейди Гага в еквадорското посолство в Лондон. Поп звездата беше ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com