Марк Чапман смята, че Бог му е простил убийството на Ленън

4545
Марк Чапман смята, че Бог му е простил убийството на Ленън

Марк Чапман, който на 8 декември 1980 уби легендата Джон Ленън е убеден, че Бог му е простил за извършеното престъпление. Това твърдение се съдържа в наскоро открито писмо на 62-годишният мъж до негов приятел на име Майкъл, което според съдържанието е писано през 1992 година. В него мъжът дори обяснява, че се познава с Исус, който е още жив.

"Днес бих желал да говорим за Господ, тъй като Исус не е просто герой от някаква история, а истински, жив човек, когото аз опознах. Той е всичко. Стигнах до това откритие по време на дългия си престой в "Атика" (затвора в Ню Йорк, където преди Чапман бе държан - бел.авт). Той никога не ме изостави. Той е силно загрижен за мен и за теб също", пише убиецът и добавя, че Господ е пролял кръвта си, за да може да опрости греховете му.

Прасенца

Оинк-оинк е прасенце, което се цапа, мърля около себе си, храни се със силно мляскане, не се съобразява с никого. Като стане голяма сви...

В писанията си Чапман разкрива още, че е е написал и книга, наречена "Писмото на затворника", допълва БГНЕС.

"Има книга, която обяснява всичките ми мотиви за извършването на това зловещо престъпление, но нека ти кажа, че то бе ужасно събитие. Така и не го забравих. Написах историята си за теб. Исках да ти споделя някои от нещата, които научих тук, в затвора, както и своите преживявания. Надявам се, че ще ги прочетеш", гласи част от публикуваното за първи път писмо.

Според "Дейли Мирър" писмото вече е било продадено на анонимно лице за 265 паунда. То е била предложено на търг от Ерик Холер, собственик на сайта Serial Killers Ink, предлагащ вещи на известни престъпници.

Пред вестника Холер обяснява, че се е сдобил с ценното писмо от гражданин, който е твърдял, че поддържа писмена кореспонденция с Чапман.

Днес Джон Ленън щеше да навърши 74

На днешния ден музикалната легенда Джон Ленън, създател на групата "Бийтълс", щеше да навърши 74 години. Светът ще отбележи годишнина...

"Самият аз никога не съм имал контакт с Чапман. То (писмото) се продаде за по-малко от час след пускането му на уебсайта. Бих желал да открия още вещи, принадлежащи на Чапман, защото се продават ужасно добре", коментира той.

Както припомня историята Марк Чапман застрелва в гърба незабравимия Джон Ленън на 8 декември 1980 г. пред дома му в Ню Йорк, докато изпълнителят се прибира с жена си Йоко Оно от интервю за американско радио. На по-късен етап Чапман споделя, че книгата "Спасителят в ръжта" го е вдъхновила да постъпи по този начин. Той бива осъден на доживотен затвор без право на замяна през първите 20 години, но въпреки това той подава 8 молби за освобождаване. Всички те са били отхвърлени.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Алек Болдуин нападна антиизраелска активистка (ВИДЕО)

Неразпознаваем: Последната СНИМКА на Ален Делон натъжи света

Помните ли Жаси от "Сделка или не"? Няма да познаете какво работи днес (СНИМКА)

Участничка в "Ергенът" се оплака след предаването. Вижте защо (СНИМКА)

Калин Сърменов с невиждана почит към българските театрали (СНИМКИ)

Владимир Зомбори с любовно обяснение на сцената на "Като две капки вода"

Предстои грандиозният бал на музея "Метрополитън" - Met Gala

"За Ергена": Киара посвети песен на романтичното шоу (ВИДЕО)

Куп звезди ще бъдат въведени в Залата на славата на рокендрола

Завръща ли се Том Холанд в четвъртата част на "Спайдърмен"?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com