Мерил Стрийп разтърси САЩ с вдъхновяващо смелата си реч срещу Доналд Тръмп (ВИДЕО)

10437
Мерил Стрийп разтърси САЩ с вдъхновяващо смелата си реч срещу Доналд Тръмп (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

Невероятната актриса Мерил Стрийп, притежаваща цели 30 номинации и 8 статуетки, се появи на сцената на наградите „Златен Глобус“, за да получи награда за цялостен принос. Вместо към обичайните благодарности, тя беше насочила речта си към новия президент на САЩ – Доналд Тръмп.

След като благодари на чуждестранната преса, Стрийп започна речта си като припомни изказване на акьора Хю Лори: „Нека ви припомня какво каза Хю Лори по-рано: всички ние в тази зала принадлежим към най-охулваната част от американското общество. Помислете за това: Холивуд, чужденци и журналисти!“.

Актрисата похвали забележителните актьорски изпълнения, които е гледала през годината и без да се поколебае започна да критикува новоизбрания президент на Америка – Доналд Тръмп: „Имаше едно изпълнение през тази година, което ме изуми. Направо се заби в сърцето ми... Това беше моментът, в който лицето, което иска да седне в най-уважаваното кресло в нашата страна, имитира репортер с увреждания.

Как е изглеждала талантливата Мерил Стрийп на 20 години

Мерил Луиз Стрийп е име, което няма как никога не сте чували. Актриса, която завинаги ще остане в историята с много емблематични роли и...

Някой, от когото той има много по-големи привилегии, власт и сила. Когато видях това, сърцето ми се сви и още не мога да го извадя от главата си, защото не беше филм. Това беше истинският живот“, изрече развълнувана Мерил Стрийп.

„Инстинктът да унижаваш хората, особено когато е моделиран от някой с власт в обществото, е много силен...Неуважението предизвиква неуважение, насилието разпалва насилие. И когато хората с власт използват своето положение, за да нападат по-слабите, ние всички губим…“.

Речта ѝ не остана без критики, като някои от коментаторите отблезяха, че според тях церемонията не е място, на което трябва да се говори за политика. Въпреки това всички в залата бяха особено впечатлени от думите ѝ и ги посрещнаха с бурни аплодисменти.

Мерил Стрийп с писмо до Конгреса за равни права на жените

Холивудската актриса Мерил Стрийп, известна с ангажиментите за еднакви права за жените, се обърна с писмо до Конгреса, предаде БГНЕС. ...

В речта си Стрийп говори и за своята приятелка и колежка Кари Фишър, която почина няколко дни след Коледа: „Както моята приятелка, покойната принцеса Лея, ми каза веднъж – превърни разбитото си сърце в изкуство“, каза тя.

На тазгодишните награди „Златен глобус“ Мерил Стрийп беше номинирана в категорията за най-добра актриса в комедия или мюзикъл за ролята си във „Флорънс Фостър Дженкинкс“, но загуби от Ема Стоун.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Готова е да разкаже всичко: Дженифър Анистън пише мемоари

Осъдиха Бритни Спиърс да плати над 2 милиона долара на баща си

Шакира разкри как е успяла да преодолее Пике

Излезе първият трейлър на биографичния сериал за Карл Лагерфелд (ВИДЕО)

Нана се завръща от Америка заради "Съдебен спор"

Дъщерята на Фънки скандализира с поп-фолк визия (СНИМКИ)

Силвия Кацарова отбеляза 70 години: Скъпи наборки - стягайте се!

Николета Лозанова в топ форма само месец след раждането (СНИМКА)

След "Ергенът": Кристина и Мария признаха какво мислят за Алек (СНИМКИ)

Участници в "Игри на волята" станаха родители (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com