Наближава пролетният Бал в бяло

6807
Наближава пролетният Бал в бяло
Steve Lawler и Ida Engeberg са тазгодишните чуждестранни хедлайнери

Тазгодишните чуждестранни хедлайнери на четвъртия Бал в бяло се оказват Steve Lawler и Ida Engeberg. Разбира се, присъстващите на събитието ще бъдат посрещнати и изпратени и от качествената селекция на българските участници - Jassen Petrov, DJ Steven, Roboloco - Miss Lidiya&DJ Smurf и DJ Petar.

Събитието ще се състои за първи път през пролетта - на 19 май от 22.00 часа в Зимния дворец в София, а билетите за него на цена от 20 лева вече са в продажба, съобщиха организаторите от Метрополис.

Познат под името King of Space, Stave Lawler е талантлив артист, едновременно ценен от индустрията заради винаги блестящата си форма, която поддържа вече повече от десетилетие, и от публиката заради постоянното си развитие, донесло му компетентна и музикално грамотна аудитория. Емблематичният резидент на терасата на Space в Ибиса е отговорен за много легендарни изгреви – слънчеви и музикални.

Част от поколението на ейсид хауса, той се занимава с електронна музика от самата зора на стиловете, в които днес работи. Започва във времето на ранните незаконни рейв партита във Великобритания, става резидент на култовия за времето си Cream, постига триумфален успех в Space, Ибиса, ремиксира поп звезди, като Jamelia, Dido и Justin Timberlake, композира саундтрака към хорър блокбъстъра The Skeleton Key.

От самото начало типични за почерка му са отчетливите танцувални вибрации, в които всичко започва от ритъма. Перкусионният му звук отвежда публиката в дълбоките тъмни води на дийп хаус и даун темпо, ескалиращи до екстатични развития, към които никой не остава безразличен. С края на сета му у нас обаче Балът в бяло няма да приключи, а тепърва ще започва. Защото след него зад пулта ще застане един от топ артистите на съвременната техно сцена - Ida Engeberg.

Продукт на неизчерпаемата откъм таланти шведска техно сцена, красивата блондинка си проправя път през мъжката професия с невероятен талант, амбиция и страст. Започва да диджейства още 14-годишна, на 18 получава първата си постоянна работа в клуб, а няколко години по-късно е резидент на легендарния стокхолмски Cocktail Club. Прогресивният й, постоянно развиващ се и изискан стил в танцувалния tech house бързо разнася славата й и на международно ниво.

Още дебютът й като продуцент с EP-то Disco Volante (за Pickadoll на John Dahlback) става един от най-високо ценените и пускани тракове на лятото на 2007-ма. След него посоката е само напред и нагоре и до днес името на Ида не слиза от световните класации за диджеи и резиденти.

„Пускам deep house, tech house, funky techno, понякога минимал и дори електро. Реално всичко, което докосва душата ми! Винаги ще черпя вдъхновение от ъндърграунда и ще пускам това, което мисля, че трябва публиката да открие, а не това, което знам, че е чувала!” – споделя Ида.

С приятеля й - небезизвестният Adam Beyer често са наричани „Кралят и Кралицата на техното” - той, заради успешния си лейбъл Drumcode, тя, заради нарастващата слава и изданията за култови компании.

Редактор: Десислава Симова

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com