Нов фронт в скандала с Оскарите: Никога гей не е печелил

9320
Нов фронт в скандала с Оскарите: Никога гей не е печелил
Снимка: Getty Images/Guliver

Хомофобията в Холивуд е също толкова голям проблем, колкото е и расизмът. Така мисли открито хомосексуалният британски актьор сър Иън Маккелън.

Популярният с ролята си на Гандалф във „Властелинът на пръстените" 76-годишен актьор изрази възмущението си, че нито един гей не е получавал Оскар за най-добър актьор, предаде БГНЕС.

Промени в сценария и бъдещото гласуване за Оскари заради "расовия" скандал

Чернокожият холивудски актьор Крис Рок не смята да се отказва от воденето на церемонията по връчването на 88-те награди на Киноакадемия...

Пред британския „Гардиън" Маккелън коментира и факта, че Том Ханкс, Филим Сиймур Хофман и Шон Пен са получавали Оскар за роли на хомосексуалисти.

„Много хитро. Защо и на мен не ми дадат Оскар за роля на хетеросексуален мъж?", попита той.

Британецът е номиниран два пъти за най-добър актьор - през 1998 г. за главна роля в „Богове и чудовища" и през 2001 г. за поддържаща във „Властелина на пръстените: Задругата на пръстена". Той признава разочарованието си от факта, че не е могъл да се превърне в прецедент.

„Речта ми вече беше в две различни сака. „Горд съм да бъда първият открито хомосексуален мъж, който печели Оскар". И двата пъти трябваше да я прибера в задния си джоб", заяви той.

8-те проблема на 88-те награди за Оскар

1. #OscarsSoWhitе - Оскари и разнообразието от етноси и раси. Всички 20 участници, номинирани тази година, без изключение, са "бели". П...

Мнението на Иън Макелън идва като пореден нюанс в разразилия се скандал, породен от факта че за втора година поред номинирани за Оскар са само бели актьори и актриси.

Първият решил да бойкотира церемонията през февруари беше афроамериканският режисьор Спайк Лий. Неговият пример последва актьорското семейство Уил Смит и Джейда Пинкет-Смит. Към възмущението на тъмнокожите си колеги се присъедини и Джордж Клуни.

В края на миналата седмица Американската академия за филмово изкуство и наука, която раздава престижните награди, обеща реформи в състава на борда си, който е формиран най-вече от бели мъже над 50-годишна възраст.

Маккелън се присъедини към хората от индустрията, които искат промени в Академията.

Леонардо ди Каприо намекна, че е трябвало да получи Oscar по-рано

Холивудският актьор Леонардо ди Каприо намекна, че според него е трябвало да получи Oscar за някой от предишните си филми, пише британс...

„Ако искаш да имаш кариера като чернокож или латино актьор в Калифорния, където белите са малцинство, а биваш оценяван от Академия, повечето от членовете на която са бели, мъже, на средна и над средната възраст, нещо явно е сбъркано", заяви той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com