Обвинителката на Уейнстейн е уличена в сексуално насилие над тийнейджър

4322
Обвинителката на Уейнстейн е уличена в сексуално насилие над тийнейджър
Снимка: Getty Images/Guliver

Италианската актриса Азия Ардженто, която се превърна във водеща фигура в движението #MeToo след като обвини мастития продуцент Харви Уейнстейн в изнасилване, е платила за мълчанието на мъж, който я е обвинил в сексуално посегателство срещу него, когато е бил на 17 години.

Сумата в размер на 380 000 долара е заплатена на актьора и рок музикант Джими Бенет, който твърди, че Ардженто го е атакувала сексуално в хотелска стая в Калифорния през 2013 г., съобщава вестник Таймс, който цитира документи изпратени в редакцията от неоповестен източник.

Компанията на Харви Уейнстейн вече е минало

Продуцентска компания на Харви Уейнстейн вече не съществува. Новите собственици потвърдиха, че са приключили сделката за покупката на T...

Бенет е бил на възраст два месеца след 17-ия си рожден ден по време на предполагаемата среща, докато Ардженто е била на 37 години. Двойката вече е съответно на 22 и 42.

Вестникът заяви, че многократно е опитал без успех да получи коментар по въпроса от Ардженто и нейните агенти, допълва БГНЕС.

Условията на сделката, включващи график на плащанията, са били финализирани през април тази година, според документите, които Таймс цитира.

Сред получените документи е и селфи на двойката, лежаща в леглото на 9 май 2013 г., която Бенет е трябвало да предаде на Ардженто заедно със своите авторски права по силата на споразумението.

Таймс цитира трима души, запознати със случая, които твърдят, че документите са автентични.

Пуснаха Харви Уайнстийн с 1 милион долара гаранция

След като Харви Уейнстейн бе арестуван по обвинения в изнасилване и сексуални престъпления в съда в Манхатън, днес му бе наложена гаран...

Двойката има съвместно участие във филма "The Heart Is Deceitful Above All Things", в който Ардженто играе притисната от неприятности майка на Бенет.

Жертва или насилник?

Адвокатът на Ардженто Кари Голдбърг описва случката с парите като "помощ за г-н Бенет", отбелязвайки, че на актрисата се налага да се споразумява с хора", които се възползват както от силните ѝ страни, така и от слабостите ѝ".

Адвокатите на Бенет са характеризирали хотелската среща като "сексуално увреждаща", която травмирала тогавашното дете актьор, заплашвайки психичното му здраве и доходи.

Първоначално поисканото обезщетение е било в размер на 3.5 млн. долара за "умишлено причиняване на емоционално увреждане, пропуснати доходи, нападение и похищение", твърди вестникът.

Арестуваха Харви Уейнстейн

Американският продуцент Харви Уейнстейн е арестуван, след като доброволно се яви в полицейски участък в Ню Йорк сутринта на 25 май, съо...

Ардженто стана мощен глас на движението #MeToo, след като обвини Уейнстейн, че я е изнасилил, когато е била на 21 години, в хотелската си стая през 1997 г. по време на филмовия фестивал в Кан.

Делото на Бенет стартира месец след като обвиненията на Ардженто срещу Уейнстейн станаха публично достояние, съобщи Таймс, като добави, че според адвокатът на младия мъж, клиентът му си е припомнил срещата в хотела, след като е видял, че Ардженто е жертва на сексуално насилие.

Ардженто държа емоционална реч на тазгодишния фестивал в Кан, като каза на публиката: "Нещата се промениха. Няма да ви позволим да се измъкнете".

Нейното гадже, починалият неотдавна водещ на кулинарно телевизионно предаване Антъни Бордейн, също беше водеща фигура в движението, заклеймявайки сексуално неправомерното поведение на силните в развлекателната индустрия и извън нея.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Бившата на Рачков на луксозен меден месец (СНИМКА)

Драгана Миркович с разтърсващо признание за здравословното си състояние

Няма спирка: Лоренцо доведе нова снаха на Софи Маринова (СНИМКИ)

Показаха рокли и аксесоари на принцеса Даяна в Хонконг (СНИМКИ+ВИДЕО)

Луиза Григорова за сина си: Прави ме на дива калинка

Мария от "Ергенът" ядоса зрителите с мнението си (СНИМКА)

Камелия е по-щастлива от всякога. Вижте защо (СНИМКИ)

Иво Сиромахов скочи на българските инфлуенсъри: Тъжна история

В "Ергенът" за истинската любов: Барбара издаде защо не я е открила

Силвена Роу за наводнението в Дубай: Има изоставени коли по улиците (ВИДЕО)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com