Шон Конъри се отказал от ролята на Гандалф

22383
Шон Конъри се отказал от ролята на Гандалф

Холивудският актьор Шон Конъри, който е имал щастието да влезе в кожата на Джеймс Бонд, отказал да изиграе Гандалф в хитовата поредица "Властелинът на пръстените", тъй като не разбирал ролята.

Въпреки че му били предложени огромна заплата и част от приходите в бокс офиса, които до този момент възлизат на близо три млрд. долара, британецът отхвърлил офертата категорично.

Преди първата част да излезе на екран, филмите се считаха за рисков ход от страна на Ню Лайн Синема, тъй като бяха поверени на неизвестния тогава Питър Джаксън, който нямаше големи проекти във визитната си картичка, предаде БГНЕС.

"Дори ветеран като Шон може да направи толкова голяма грешка, която да му струва потресаващо много пари. За да убедят Конъри да се запише за участие, продуцентите не се спираха пред нищо", отбеляза Брайън Уорнър от "celebritynetworth.com".

"Освен заплата от 10 млн. за всеки филм, те предложиха на Конъри 15% от приходите в бокс офиса за всичките три части. Впоследствие той отказа ролята, тъй като "не разбирал сценария".

"Така и не го схванах. Прочетох книгата, прочетох и сценария. По-късно изгледах филма. Продължавах да не го разбирам. Но пък мисля, че Иън Маккелън е прекрасен в него", коментира в отговор бившият Джеймс Бонд.

Редактор: Десислава Симова

Мила Кунис вече и продуцент

Актрисата Мила Кунис, която вечер заспива в прегръдките на Аштън Кътчър, скоро ще дебютира и като продуцент. Кунис ще бъде изпълнител...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com