Спайк Лий показа филма си за Джако във Венеция

6046
Спайк Лий показа филма си за Джако във Венеция

Американският режисьор Спайк Лий отдаде почит във Венеция на Майкъл Джексън при представянето в Лидо на документален филм за Краля на попа, озаглавен "Bad 25". Представянето му съвпада с 25-та годишнина от излизането на албума "Bad".

"Точно преди 25 години излезе албумът "Bad", а преди два дни беше годишнината на Майкъл, роден на 29 август 1958 г.", припомни на пресконференция режисьорът. За своя документален филм Спайк Лий събрал разказите на известни личности като Мартин Скорсезе (режисьор на клипа на "Bad"), Куинси Джоунс (продуцент на Джако), Марая Кери и Шерил Кроу, както и на талантливи музиканти, танцьори и техници, които го обграждали.

"Искахме да се съсредоточим върху музиката и гения на Майкъл Джексън, това беше добра възможност да се потопим в творческия му процес", заяви Спайк Лий. Макар човешката трагедия на Майкъл Джексън, свързана с делата срещу него и зависимостите му, както и внезапната му смърт, да помрачаваха проявите му на сцената, режисьорът се е стремил да покаже изключителния характер на артиста, продал 100 милиона копия на албума "Трилър" и насочен към нов успех с "Bad".

"Във филма се показват неща, които не сте виждали никога преди", включително кадри, които самият певец е направил, допълни Спайк Лий. "Аз израснах с Майкъл Джексън чрез Джексън 5. Исках да бъда като Майкъл Джексън, дори си направих сам афроприческа, но не стигнах по-далеч от това", пошегува се той.

Режисьорът е поставил акцент и върху невероятната работоспособност на Джексън. "Не виждахме потта и сълзите, които му костваше работата му, виждахме само крайния продукт", заяви Спайк Лий.

Редактор: Ина Попова

Искат статуя на Майкъл Джексън в Москва

Руски почитатели на краля на попа Майкъл Джексън събират пари за издигането на негов триметров паметник, съобщи кураторът на проекта ...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com