Старт на същинските битки в MasterChef: Журито ще готви редом с участниците

6549
Старт на същинските битки в MasterChef: Журито ще готви редом с участниците
Снимка: bTV

Същинските кулинарни битки в MasterChef започват. Те ще бъдат поднесени с "нов вкус" и под нова форма в осмия сезон на кулинарното предаване. С три кутии, три специални задачи, три имунитета и много изгубени престилки стартира голямото готвене в кулинарната надпревара. 24-ма от най-добрите хоби готвачи от цялата страна бяха наградени със заветната бяла престилка, след като преминаха през кастингите и си спечелиха място в състезанието за титлата "MasterChef на България". Борбата в кухнята обаче продължава, докато остане само един.

Защо числото 3 е толкова важно

Под знака на числото 3 ще преминат епизодите на шоуто през тази седмица. В петък всеки един от тримата членове на журито ще постави своя индивидуална задача към кандидатите за титлата. За целта претендентите ще бъдат разделени на три групи. Най-добрият от всяка група ще спечели заветния имунитет, който му гарантира, че поне още една седмица ще остане в предаването. В събота за първи път в отборните битки ще се включат не два, а три отбора. Най-зле представилите се и в двата дни ще трябва да се разделят с MasterChef завинаги. Или както мъдро ще обобщи ситуацията Шеф Таралежков - "Всяко ястие тук е стъпка към титлата".

Още: Шеф Кустев от MasterChef разбира по брутален начин, че жена му му изневерява

Журито ще готви заедно с участниците

Снимка: bTV

Освен да дадат задачите под формата на кутии, Кустев, Таралежков и Сарафов ще "влязат в обувките" на хоби-готвачите и ще готвят заедно с тях като редови участници, нагледно показвайки какво е важно, за да станеш MasterChef. Хоби-готвачите и зрителите ще станат свидетели на това колко са важни знанията и техниките, демонстрирано от Шеф Кустев. Той дори ще използва стар грамофон, за да плейтне своята чиния. Шеф Таралежков ще изуми с креативността и вдъхновението, а Явор Сарафов - с прецизност при създаването на ястието, което дори ще му позволи да си отдъхне с чаша вино в ръка, докато хоби-готвачите все още готвят, а той изчаква да дойде моментът да постави всичко в своята чиния.

Снимка: bTV

Участието на журито в първото за сезона изпитание ще породи весели ситуации и забавни коментари. Според равносметката на Таралежков, Явор Сарафов се радва на най-голяма фен база сред участниците. Те не спират да го аплодират и да се забавляват с неговите остроумни коментари и чувство за хумор.

За креативността и свободата на ума

Още: Член на новото жури в MasterChef отряза драматично косата си (СНИМКИ)

Освен с аналитичен ум, в петъчния епизод Таралежков ще впечатли и с взискателността си по отношение на креативността, която е така важна в кулинарията. В стремежа си към съвършенство, той дори ще накара един от участниците да плейтне отново ястието си и то в последната минута. Доказателство за неговата безкомпромисност в тази посока ще бъдат и думите му към участниците – "Все още не можете да освободите мисленето си. Не сте достатъчно креативни, виждаме едни и същи неща".

Снимка: bTV

Забавните, интересни и напрегнати моменти в кухнята на шоуто тази седмица няма да са никак малко. Ще има усмивки от доброто представяне и радост от чутите похвали, сълзи от притеснение, неясни концепции и лутане, ще има провалени опити и нереализирани намерения.

Този петък в 20 часа по bTV 24-мата талантливи хоби-готвачи ще се впуснат в същинската надпревара под погледите на Шеф Кустев, Шеф Таралежков и ресторантьора Явор Сарафов. Преди да го направят обаче, ще се запознаят и с основните правила в най-голямата кухня на България. А те са - уважение към всеки продукт, сезонни и местни продукти от доверени партньори, минимум отпадъци и нулева толерантност към разхищението. В MasterChef всичко се рециклира и компостира.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ШОУБИЗНЕС:

Финалистките в Dancing Stars признаха за най-тежките моменти в предаването

Немо от Швейцария е големият победител на "Евровизия" (ВИДЕО)

Продават на търг сантиментални вещи на Джина Лолобриджида

Отстраниха изпълнител от финала на Евровизията с политическа причина

Момиче от "Ергенът" е като близначка на DARA (СНИМКИ)

Дива и нежна: Певицата DARA е неузнаваема в клипа към новата си песен (ВИДЕО)

Алек от "Ергенът" разказа за най-голямата си мъка (СНИМКИ)

Евгени Генчев от "Ергенът" прави изненада в "Бригада Нов дом" (СНИМКИ)

Джъстин Бийбър ще става баща (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двама отпаднаха от Hell's Kitchen точно преди финала (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com