Световните експерти на MUNDUS VINI избраха най-доброто българско червено вино

20010
Световните експерти на MUNDUS VINI избраха най-доброто българско червено вино

На световния конкурс MUNDUS VINI провел се в Германия от 26 до 28 февруари, международното жури от цял свят избра “Кортен” Сира 2015 г за най-доброто българско червено вино за 2017 г.

Това вино за втори път печели най-голямото отличие на този конкурс – голям златен медал и приза за най-добро българско червено вино!

Световният винен елит особено високо оценява работата и изключително високия професионализъм на българските енолози, като за поредна година връчва златни медали на вината от изба "Кортен".

Успехите на “Кортен” станаха традиционни – като за последните три години избата спечели над 17 златни и сребърни отличия. Изба “Кортен” е известна с бутиковите си вина произведени по метода на микровинификацията използван в най-елитните френски изби. Енолозите правят много внимателен подбор на гроздето и прецизно следват процесите за винификация.

Дейностите свързани с правенето на виното се извършват изцяло на ръчно като се отделя специално внимание на всеки детайл от работата.

Виното съзрява в бъчви от френски и американски дъб, а след бутилиране отлежава още минимум 6 месеца в бутилка преди да се пусне на пазара. Прецизната работа на енолозите Капка Георгиева и Росен Георгиев се материализира в стархотни вина донесли редица медали за България.

Със златен медал бе отличено още едно вино на избата “Кортен Натура” Мавруд по Рубин 2015 на международния конкурс VINALIES INTERNATIONALES в Париж проведен в края на февруари тази година. Уникалното качество на виното само от български сортове успя да впечатли престижното международно жури в Париж – люлката на виното.

С този успех изба “Кортен” отвори вратите на българските сортове към международните пазари. Това вино също за втори път получава международно признание след като бе отличено и с голям златен медал на Световното по вино – CONCOURS MONDIAL DE BRUXELLES, което се проведе през май миналата година. Изба “Кортен” получи международно признание и с многобройните заявки за продажби на вино от няколко страни в Европа.

“Домейн Бойар” отново покори световните винени сцени

Българско вино с 92 точки в най-престижната класация на САЩ

Една от най-престижните американски винени медии - списание Wine Entusiast класира българското вино Домейн Бойар Каберне Совиньон Резер...

Избата донесе на България най-голям брой медали - 7 златни и 7 сребърни медала от двете най-големи и престижни световни състезания!

На конкурса MUNDUS VINI в Германия най-много отличия сред българските компании спечели “ДОМЕЙН БОЙАР”. Избата донесе 5 златни и 3 сребърни медала за България. Успехът на компанията е забележителен защото от 10 изпратени вина избата спечели 8 медала. Такава успеваемост се постига изключително рядко.

Сред отличените вина на “Домейн Бойар” от конкурса MUNDUS VINI се нареждат със златни медали вината:

2016 Quantum Rosé Pinot Noir&Syrah

2016 Rue Romance Sauvignon Blanc

Новите вкусове на лятното приключение са Frutino Rosé и Frutno Pinot Grigio - защото ги заслужаваме

Лятото е сезонът на доброто настроение. Знаем, слънчевите лъчи ни карат да се чувстваме по-щастливи, а дългият ден ни дава възможност д...

2016 Elements Wind Chardonnay

2016 Elements Wind Sauvignon Blanc

и със сребърни:

2016 Quantum Chardonnay

2016 Boutique Sauvignon Blanc&Chardonnay

Избите на „Домейн Бойар“ и „Кортен“ донесоха най-много медали за България от „Световното по вино“

Феноменален успех завоюваха българските вина на най-престижния в света независим конкурс, Concours Mondial de Bruxelles, който се прове...

2015 Platinum Cabernet Sauvignon

“Домейн Бойар” се отличи и на конкурса VINALIES INTERNATIONALES проведен в края на февруари в Париж. От този конкурс избата спечели 6 медала (2 златни и 4 сребърни).

Сред отличените вина на “Домейн Бойар” от конкурса VINALIES INTERNATIONALES са

Boutique Merlot& Malbec 2015,

Rue Romance Sauvignon Blanc 2016,

„ДОМЕЙН БОЙАР“ - СУПЕРБРАНДЪТ НА БЪЛГАРСКОТО ВИНО

За пети път компанията получи международния приз за най-силна марка във винарството. „Домейн Бойар" получи Приза Superbrand - ли...

Elements Wind Sauvignon Blanc 2016,

Platinum Merlot 2015 и др.

И тази година за пореден път “Домейн Бойар” спази традицията да печели над 30% от медалите за наградени български вина на международни конкурси.

Тези отличия отреждат безспорно място на “Домейн Бойар” като флагман на българското вино по света.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com